12.07.2018 | 22:57
1 милион за нищо от европредседателството за СИЕЛА

След като даде повече от милион на нерегистрирана в момента на спечелване на поръчката фирма за ненужни билбордове във възхвала на европредседателството, след като даде стотици хиляди лева за ненужен, а оказал се впоследствие и краден клип за великото събитие на дружество, основано броени дни преди да спечели, след като даде повече от милион за коктейл в Народния театър с куверт над 100 евро на калпак при цена в мишленовия ресторант на хотел Мажестик в Кан от 69 евро, министерството на Лиляна Павлова е потрошило и още близо милион грешна пара.

Също като при останалите поръчки научаваме от онова, което фигурира съвсем официално в съответния правителствен регистър.

Срещу 832 800 лева небезизвестната с провалени големи поръчки СИЕЛА печели „осигуряване на система за управление на събитията, акредитация и регистрация на делегациите за целите на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г”.

Даже не е нужно да се коментира, че това са пъти повече пари от необходимите за създаването на една елементарна програма, да не говорим и за стотиците чиновници, занимавали се със същата дейност, която е възложена на въпросната система. Забавното е, че по думите на същите чиновници, системата така и не е заработила, или поне – не като хората, та се налагало те да си правят екселски таблици. По старата система на старата школа.

Ден и половина не стигна на министерството да коментира официално въпросите на 19 минути по темата до редакционното приключване на броя. Неофициално ни се обясни, че „никой от колегите не се бил оплакал”, като става въпрос за журналистите, за чиито акредитации всъщност въобще не идеше реч. А и сами се оказахме неволни свидетели как не работеше системата, приложена и за форума 16+1 миналия уикенд, организиран от същото министерство, та се наложи след 2 седмици мъка с ръчен труд да се осъществи акредитацията ни.

19 минути

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране