03.10.2018 | 16:24
1 млн. лв. глоба при калпав ремонт на „Графа“
Общинарите от ГЕРБ поискаха пълна информация за реконструкцията на централната улица

Над 1 млн. лв. глоба ще отнесе строителната фирма „Джи Пи Груп“ ремонтираща столичната ул. „Граф Игнатиев“, ако след приключването на обекта се констатира лоша работа. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонта на кметството в село Мировяне.

Преди дни строителите премахнаха оградата на част от централната улица и се оказа, че има пропуски при ремонта – неравни настилки, незапълнени фуги и проблеми при съединяването на различен паваж. Градоначалникът обяви, че е било грешка да се премахват заграждания щом реконструкцията продължава. „Този ремонт е в процес на изпълнение и под непрекъснат контрол. Няма да допуснем да бъде приет обект, който е в лошо качество. Ще връщаме изпълнителите, докато не си свършат работата както трябва“, категорична е Фандъкова. Представители на строителната фирма пък коментираха, че в извършената до момента работа няма съществени проблеми. „Джи Пи Груп“ вече отнесоха глоба от 50 хил. лв. заради увреждане на дървета при строителните дейности.

Ремонтът на ключовата улица започна през май като крайния срок все се отлагаше. Първоначално от „Московска“ 33 обявиха, че през октомври „Графа“ ще бъде с нов облик, по-късно дадоха ноември като краен срок. Оказва се обаче, че изпълнението на обекта е за 300 дни, което означава, че реконструкцията трябва да приключи през март 2019г. Преди тази дата общината не може да държи сметка на изпълнителите за забавяне. Последно от кметството обещаха, че движението на трамваите ще бъде възстановено в началото на ноември. „Графа“ стана причина и съветници от Политическа група 5 в Столичния общински съвет (СОС) да поискат оставката на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев. Фандъкова отвърна, че не се съмнява в избързването да се политизират нещата. От групата на ГЕРБ в СОС коментираха ситуацията като припомниха приказката за „Нероден Петко“. „Нека се роди Петко и да видим кой си е свършил работата, и кой не е. Изискваме фирмата изпълнител и фирмата, изпълняваща строителен надзор на обекта, да предоставят информация за всички извършени до момента строително-монтажни дейности, както и всяка седмица да правят публичен отчет по изпълнението и контрола на обекта“, обявиха общинарите от ГЕРБ.

В Мировяне тече ремонт на кметството, където след приключването му, ще бъде преместена цялата здравна служба на селото. За последната година Столичната община е инвестирала над 730 хил. лв. в район „Нови Искър“ за ремонти на кметства, училища, читалища и изграждане на спортни площадки. „Предстои и строителство на нова сграда на детска градина в квартал „Курило“, както и изграждане физкултурен салон към 176 ОУ в село Негован. Ще изградим детски площадки и в селата Чепинци и Кубратово“, обясни Фандъкова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране