08.12.2016 | 0:01
12 000 лв. на бутон за светофар похарчи Йорданка Фандъкова
Столична община е касичка на ГЕРБ още от времето на Бойко Борисов, партиятамай няма нужда от държавна субсидия

Невиждана далавера при поредна сделка на Столична община откри Фейсбук активистът Кирил Димитров. Според него, герберите са профукали по 12 000 лева средно за всеки един бутон, от поставените на светофарните уредби.

Изчислението идва от размера на поръчката, който е близо 8 милиона лева, отишли за около 150 кръстовища с по 4 светофара. 

Това че Столична община е касичка на ГЕРБ, е известно още от времето на Бойко Борисов. До момента най-голямата единична кражба бяха 80 милиона лева на „Топлофикация“, които по незнайни причини всичките бяха вложени в Корпоративна банка, и изгоряха. Дори при Вальо Топлото, парите са били разделяни в поне 5 банки. Но не и при ГЕРБ, при които всичко е в 1 банка, и то точно тази, която да ги източи.

Плячкосването на общината сочи, че всъщност ГЕРБ нямат нужда от държавна субсидия. Ако цената на елементарно устройство с бутон е стотина лева, то герберите слагат останалите 11 900 в джоба си. То те могат не само да не получават субсидия, но и да плащат данъци с подобни печалби.

12 000 лева на бутон все пак е малко по-ниско от рекордите на Пентагона. Там има записани случаи на 20 хиляди долара на тоалетна чиния. Но още няколко обучения в САЩ, и Фънди ще се научи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране