10.10.2017 | 0:01
19-годишен уби зверски авера си по чашка
49-годишният Станчо Желязков е открит с размазан череп в полето край Вресово

 

Пиянски запой завърши с жестоко убийство в руенското село Вресово. Кървавата драма се разиграла късно вечерта в неделя в ромската махала на селото. 49-годишният Станчо Желязков е открит с размазан череп в полето край Вресово. Тялото на жертвата открил кметът на селото Хасан Осман, който тръгнал да го търси. Той веднага подал сигнал в полицията и мути по-късно ченгетата закопчали убиеца – 19-годишния Петър Желязков.

„Пихме много, после се скарахме и той ме напсува. Ядосах се и го ударих с един дървен кол по главата“, разказал убиеца пред униформените. Младежът бил толкова пиян, че не помнел защо са се скарали с авера си по чашка. След като го цапардосал, той се прибрал вкъщи и заспал. Сутринта обаче си спомнил, че нападнал Станчо и го ударил и разказал на баща си. Двамата сами отишли при кмета Осман и му разказали всичко. „Баща му дойде и казва – кмете станала е блея, върви да видиш жив ли е човека. После синът му ми каза на кое място са се скарали и аз като отидох, какво да видя – човека убит, главата му размазана“, разказа кмета на Вресово Хасан Осман.

Убиецът и жертвата не са имали предишни кавги, нито вражда. Напоследък често другарували, а общото помежду им била любовта към чашката. Убитият Станчо бил дълго време безработен, а Петър вадел дребни пари на частно. Основно припечелвал от хамалска работа на парче, разказаха местни жители.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране