21.07.2015 | 12:29
3-годишно дете е пребито жестоко от младежи
Биячите били наети от майката да се грижат за детето
Тригодишно дете беше пребито жестоко снощи в София. Момченцето е настанено в „Пирогов“ с тежки травми и пряка опасност за живота. Детето е прието в кома с голям кръвоизлив в мозъка,  а по ръцете, краката, лицето и врата му има синини и хематоми, съобщи говорителят на болницата Мария Пойразова.На момченцето е направена операция по спешност, за да бъде отстранен кръвоизливът. В момента е в Детска реанимация в тежко състояние. Пойразова уточни, че някои от нараняванията изглеждат по-стари.Инцидентът е станал в апартамент в квартал „Зона Б19“. Двама души са задържани – две момчета на възраст около 18-19 години. Те са били наети от майката да се грижат за детето. Установено е, че жената е музикантка и работи с групата си на пътнически кораби в Скандинавия.Майката отглеждала детето си сама. Съседи разказаха пред БГНЕС, че двамата младежи са започнали да се грижат за него преди три седмици. Оттогава никой не го бил виждал пред блока и се смята, че е било затворен в дома си, побоят е започнал още преди дни.

Пред екипа на Спешна помощ един от младежите казал, че детето е паднало от леглото си, но според очевидците е бил много смутен и объркан. Близки до разследването разказаха, че детето е било заливано с вода от тях като наказание, душено и ритано. По неофициална информация младежите се казват Александър и Патрик.

Заподозрените за тежкото престъпление са откарани в СДВР. Ще се изясняват причините за тежкия побой, довел до опасност за живота на детето.  Сигналът е подаден в полицията от съседка снощи към 21,30 ч.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране