11.12.2018 | 0:39
3 месеца след катастрофата край Своге мантинелата не е сменена
От Института за пътна безопасност се надяват това да се случи до Нова година

Повече от 3 месеца след катастрофата край Своге мантинелата в участъка все още не е сменена. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Когато комуникирахме с различните институции да оправят мантинелата, получавахме отговора, че се води досъдебно производство и затова тя не може да се сложи. Но в същото време оправиха и смениха асфалта, каза Милчев.

Той се обърна лично към главния прокурор Сотир Цацаров с призив проблемът да бъде решен. Надяваме се до Нова година мантинелата да бъде сменена, отбеляза Богдан Милчев.

Системата „Бонус – малус” е създадена единствено и само да въздейства върху поведението на шофьорите и да установява кой колко е рисков, коментира той в разговора.

„В същото време шепа държавни чиновници са напът да отвратят българското общество от една доказано ефективна система, каквато е „Бонус – малус”, допълни Милчев. „Тази наредба, която ни предложиха, и тези понятия, показват, че имаме огромен проблем и дефицит на експертиза”, посочи той.

Комисията за финансов надзор имаше един огромен проблем – тя излезе да защитава тази наредба, без до нея да застанат от МВР и от Министерството на транспорта, каза още той.

Той призова шефът на КФН Карина Караиванова да оттегли наредбата. По думите му наредбата не е приемлива за хората и трябва да се направи втори опит.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране