10.02.2020 | 21:58
3 млрд. укрепват връзката и оркестърът свири!
Мустафата премина всякаква граница на добрия дипломатически тон, като постоянно дава оценка на българите, правосъдието, корупцията

Нейно Превъзходителство Мустафата отново блесна днес. Даже това блестене не ми се съчетава добре с дипломатическия пост, ама те си знаят. Не разбирам защо всички дипломати /е, не всички, някои са наистина дипломати/, които са в България, намират за нужно да ни дават оценка какво можем, какво не можем, как се борим с престъпност, корупция и накъде трябва да вървим. Ами наша си работа! Не се бъркайте. Това, че сте тук да си представлявате държавите, не означава да ни се бъркате в нашите работи!

А Мустафата премина всякаква граница на добрия дипломатически тон, като постоянно дава оценка на българите, правосъдието, корупцията и т.н. Каквито и да са, наши са си! Вие си гледайте вашия Президент, който на косъм се размина от изхвърляне от политиката. Доколкото помня – за корупция.

Мустафата хвърли населението в неистова радост, като обяви, че скоро ще има и втори санкциониран от САЩ служител в България заради корупция. Едва сме се съвзели от тържествата по повод обявяването на никому неизвестен съдия за лицето на корупцията в България. Ама който си го може, си го може. Ние си мислим, че е Цецку, Цецка, Баце, Горанов, пък тя корупцията се били прикрила.

Само ей така, от любопитство да попитам, съдията има ли седем купени апартамента по време на съдийстването му? Или има кръстник, който му е дарил да ползва 200 квадрата апартамент в София? Или е разкарвал жена си на държавни разноски по разни молитвени закуски?

Вече сме спокойни. Корупцията е сборена и преборена. Публичният линч върху съдията вече беше започнат от Барни Ръбъла, който въведе нов виртуален текст в Закона за съдебната власт, че дисциплинарно се уволнява всеки съдия, на когото е забранено да влиза в САЩ. Ами прав си, как иначе ще си получава инструкциите по делата, ако не може да ходи дотам, а???

Американските ни господари ни уведомиха благосклонно, че скоро ще посочат и вторият корумпиран. По мои достоверни информатори, това ще бъде кмета Х. от община Горно Нанадолнище, който е назначил на трудов договор руска гражданка, а бдителни жители на общината са го засичали да яде руска салата и да пее руски песни. Като уличаващо обстоятелство за корупцията ще се посочи, че държи матрьошка на бюрото си с образа на Путин и е ходил три пъти на екскурзии до Русия. Явно не му е чиста работата! Бой по корумпетата!!!

Развълнувах се от умиление, когато Мустафата заяви, че закупуването на осемте Кефки /на чертежи/ укрепило връзката между САЩ и България. То бивало и да не я укрепят. На мен който ми даде три милиарда за едни рисунки, много ще му се радвам. А Мустафата, подскачайки от радост и развяла буйна грива, заяви, че сме щели още осем Кефки да поръчаме. Само не разбрах и тях ли на чертежи и предварително три милиарда, или все пак ще изчакаме поне първото хвърчило да дойде!?!

И въпреки, че има българи, които смятат за голяма гордост да целуваме подметките на Чичо Сам, моето мнение е, че подобно поведение на американския посланик в България е недопустимо и бъркането й във вътрешните ни работи накърнява националния ни суверенитет. И разбираме, че каквото и да говорят, става дума за пари.

Три милиарда….или може би шест?!? Да вземете това да го обясните на баба Пенка с пенсия от 200 лева, която не може да си купи лекарствата!!!

Елена Гунчева

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране