04.12.2019 | 21:51
30 минути ББ се хвали в ефира на bTV
Поиска сам да си говори и да го показват на голям екран...

30 минути премиерът Бойко Борисов сам се хвали в интервю за предаването на bTV „Лице в лице“. В началото на разговора той дори поиска да показват на голям екран кадри от срещата му с президента на САЩ Доналд Тръмп, а към края на телевизионното си участие пожела сам да си говори за успехите на правителството, като се позова на данните на Standard & Poor’s за кредитния рейтинг на България.

По повод видеокадрите от посещението във Вашингтон Борисов се обърна към водещата Цветанка Ризова: „Виждам, че на мониторчето ти ни дават там, а тука защо не го дават? Покритието върви само на малкото мониторче… Ми аз обичам да си се виждам така, щото не сме много българите, които са посрещани с 21 топовни салюти във Вашингтон. Когато по абсолютно спряно движение по булеварди на Вашингтон се движи нашето знаме, когато 21 топовни салюти и 500 войници ни посрещат, гвардейци, ми беше драго заради България.“

Президентът Тръмп – от това, което съм гледал по СNN – винаги го дават в едни изкривени физиономии, с едни дупки по бузите, като дявол. Всъщност е един изключително симпатичен, як, здрав, с много гъвкав ум човек, много приятен. Два часа минаха като една минута. Просто не можах да повярвам, че това е човекът, който толкова пъти съм гледал и съм се чудил как би могъл дори да е на този пост. Уникален. Беше толкова подготвен по всички теми и ме разбра, каза българският премиер.

„Аз като полицай съм по-добър от вашите разследващи журналисти“

Борисов твърди, че сам е поискал САЩ да изпратят свой представител в посолството в София, който ще отговаря на въпросите за свободата на словото, върховенството на закона и по темите за малцинствата:

„Защото ми омръзна да слушам лъжи. И затова два часа говорих и с Репортери без граници, и казах – дайте ми факти. Новина, която е скрита, новина или разследване, което не е пуснато по телевизиите или не е стигнало до зрителите. Да, двама олигарси имат медии, защото какво стана модерно в България – олигарсите си направиха кой сайт, кой вестник, кой телевизия, и в един момент, ако е направил друго нарушение, той казва – ама аз съм издател. Значи вие какво искате да кажем? Че издателите се ползват с какво? Те не са ли по правилата на закона? Ами тогава и аз утре, като напусна премиерския пост, първото, което ще направя, е да си направя един сайт, или една телевизийка, или с една камерка може само да се разхождам. И ще кажа – не ме пипайте, защото аз вече съм издател и съм разследващ журналист. Защото аз като полицай съм по-добър от вашите разследващи журналисти, ще бъда много добър разследващ журналист. И тогава вие нямате право да говорите за мен, нямате право да ме посочите с пръст ли? Какво сме направили?“

Водещата Цветанка Ризова отговори на премиера: „Ама моля ви се, разследваща рубрика в „Лице в лице“ ще ви отворим“

Ами естествено. И ще съм най-добър, похвали се Борисов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране