19.04.2015 | 12:44
5 г. работиш и като се пребереш, ти изсипват голяма кофа с помия
Вежди Рашидов в размисли за кукузелите, танците с вълци и петте минути слава

„Ако Кевин Костнър танцува с вълци, аз танцувам с едни други хора тука! Ние нямаме ли национално достойнство, искаме ли да се чувстваме горди, а не тежки комплексари!“,

„Тук няколко души за пет минути слава ореваха орталъка! Пет години работиш и като се прибереш няколко души ти изсипват една голяма кофа с помия. Една говоряща група, която и едно дърво не е засадила в живота си. У нас отрицанието е новина“, оплака се министърът на културата Вежди Рашидов по Нова тв.

Така той  в характерния си стил обобщи критиките около откриването на изложбата със съкровищата на тракийските царе в Лувъра. Покрай изложбата много коментирани бяха няколко факта. Хористът от поканения да пее в Нотр Дам в Париж хор „Йоан Кукузел“ – Георги Петров се оплака, че на певците не се плаща хонорар, а получават едва 35 евро комадировъчни дневно. За изказването си във фейсбук той светкавично беше освободен от хора. В същото време се оказа, че една стабилна група журналисти и шефове от частни медии са командировани в Париж за сметка на министерството на културата, за да си осигури вемодството спокойствие, както призна по-късно в интервю самият Рашидов.

„Един хорист се разревал. Те не са ми държавни кукузелите. Ако един хорист е сърдит за нещо, има си ръководство. Попяха си кукузелите. Вдигнаха ми 1200 човека на крака. Те бяха ангелогласни“. така министърът коментира темата със заплащането и представянето на хора „Йоан Кукузел“.

Той се ядоса и че българските журналисти десетки пъти го питали колко струва на държавата изпращането на съкровището, докато за френските колеги това не бил въпрос. „Струва четири пъти по-малко от логото на България“, отсече Рашидов, визирайки спорното туристическо лого, за което държавата брои близо 2 млн. лв. „Значи 250 000 лева“, изчисли водещата.  „С малкото си пари се опитах да направя нашествие на българската култура“, допълни я Рашидов.

И на финала се оплака, че вече бил демотивиран да прави такива неща.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране