12.07.2015 | 0:08
7 денонощия в ареста за нападателите на екипа на TV7
Циганите нападнаха кореспондентите на телевизията в Горна Оряховица по време на снимки

По седем денонощия арест постанови горнооряховският Районен съд на бащата и сина цигани, които вчера нападнаха екип на TV7 и NEWS7. Решението на Темида е след жалби на кореспондентите ни от Велико Търново.

Бързите и адекватни действия на органите на реда станаха причина за безпрецедентно тежкото наказание за ромските босове.

След разразилия се скандал с нападението над  журналисти в циганския кв. Калтинец и широкия обществен отзвук екипът на TV7 и NEWS7 подаде жалби срещу двама от извършителите – Златан Станев и баща му Колю Станев.

Циганските босове, които бяха разследвани при спецакция на МВР и НАП за собственост, която не съответства на доходите им, бяха привикани в МВР за обяснение.  Съставени им бяха два акта. Съдът в Гoрна Оряховица още днес насрочи съдебно заседние, на което разгледа казуса и постанови едно от най-тежките наказания за подобни изстъпления. Лед заседанието 44-годишният Златан с основно образование, снимки от  чийто дом бяха показани в бюлетина МВР и 64-годишният му баща Колю отказаха коментар, но вече не бяха така агресивни.

Постановлението на Районения съд в Горна Оряховица подлежи на обжалване. Златан и Колю Станеви обявиха, че ще обжалват и заявиха, че вече са наели адвокати.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране