18.07.2019 | 12:37
Адвокат на задържания за кибератаката срещу НАП: Цяла нощ са се опитвали да го накарат да признае
Кристиян Бойков е споделил, че според него е "натопен" заради работата му върху сериозни проекти

Цяла нощ полицаите са се опитвали на накарат Кристиян да признае, че той е източил и разпространил данните от Националната агенция за приходите. Обеща ли са му, че ако го направи, ще го пуснат, обяви днес пред Би Ти Ви единият от неговите адвокати Георги Стефанов.

Той допълни, че задържаният вчера 20-годишен младеж е казал, че няма как да признае нещо, което не е извършил. Източените от НАП данни бяха изпратени до медиите в понеделник. Ден по-късно е задържан и Кристиян Бойков, като беше обявено, че са намерени достатъчно доказателства за неговата съпричастност към случая.

„Самият факт, че това деяние е извършено през операционната система „Уиндоус“, значи, че го е извършил аматьор, а не професионалист. Всички професионалисти работят с „Линукс“, заяви в защита на младежа Георги Стефанов.

Той разказа, че Кристиян му е споделил, че според него е „натопен“ заради работата му върху сериозни проекти. „Смятам, че ситуацията се разви по изключително порочен начин. Абсурдно е да бъде повдигнато обвинение на 24-ия час с постановление за привличане, в което мотивите са четири реда, а прессъобщението на прокуратурата да съдържа мотиви от четири страници. Ние научихме от него какви доказателства те имат. Това е нечувано“, заяви Любен Казанлиев, който също е адвокат на Кристиян.

Оттук нататък адвокатите му ще се борят той да бъде освободен, разчитайки на справедливостта и липсата на доказателства. Мярката за неотклонение на Кристиян вероятно ще се гледа в петък.

Работодателят на задържания обяви, че не смята, че Бойков е замесен в кибератаката срещу НАП и най-вероятно е набеден.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране