02.11.2017 | 0:01
Актьор: Много от нас имат истории с Кевин Спейси
Трез 2003 г. "пияният" Спейси "сграбчил" Тони Монтана за чатала в бар в Лос Анджелис
Мексиканският актьор Роберто Кавасос твърди, че много млади мъже могат да разкажат непристойни истории за Кевин Спейси.  Те датирали от времето, когато двукратният носител на „Оскар“ е бил творчески директор на лондонския театър „Олд Вик“, съобщава БТА.

Самият Кавасос също е бил обект на нежелани аванси от страна на Спейси, които са „на косъм“ от определянето им като сексуално посегателство.

„Мнозина от нас имат „истории с Кевин Спейси“ от времето, когато той заемаше поста в „Олд Вик“ и сме го срещали в бара на театъра. Сигурен съм, че те ще излязат наяве в идните дни и месеци. Тогава изглеждаше, че ако наоколо има някой под 30-години, това е достатъчно, за да привлече интереса на г-н Спейси“. Не помня колко хора са ми разказвали една и съща история – как той ги кани на срещи, за да разговарят за кариерите им. Когато пристигат в театъра обаче, ги очаква пикник с шампанско на подобаващо осветената сцена. Всяка от тези история се различава само по това докъде е стигнал „пикникът“. Иначе техниката е една и съща“, пише Роберто Кавасос във Фейсбук.

Неговият „личен опит“ с Кевин Спейси се свежда до два опита за докосване. Кавасос не е откликнал на молбата да даде интервю по темата.  Спейси заема поста творчески директор на „Олд Вик“ между 2004 и 2015 г., припомня Асошиейтед прес.

От прочутия лондонски театър са заявили, че са „дълбоко потресени“ от обвиненията в сексуално посегателство срещу Спейси, както и че предоставят възможност на всеки, който има подобно оплакване, да го направи, без да се притеснява, че самоличността му ще бъде разкрита. „Неуместното поведение от страна на който и да е служител на „Олд Вик“ е напълно неприемливо“, се посочва в изявлението.

Междувременно Контактмюзик съобщи, че след като преди броени дни Кевин Спейси беше обвинен от колегата си Антъни Рап в непристойно поведение, на което е станал обект, когато е бил едва 14-годишен, и други мъже са проговори за подобни деяния.

Сред тях е документалистът Тони Монтана. Той е разкрил за сайта Радар Онлайн, че през 2003 г. „пияният“ Спейси го е „сграбчил“ за чатала в бар в Лос Анджелис. Монтана разкрива, че след случката е развил посттравматично стресово разстройство и е посещавал терапевти.

Барманът Даниъл Бийл, цитиран от британския в. „Сън“, е споделил, че през 2010 г., докато е работил в бара на „Парк хотел Гудууд“, Западен Съсекс, Кевин Спейси го е последвал през почивката му, показал му е члена си и с думите „Голям е, а?“, се е опитал да придърпа ръката му върху него. Преди това, докато барманът му е наливал „питие след питие“, актьорът всеки път е докосвал ръката му по „странен“ начин.

Бийл, тогава 19-годишен, е получил скъпия часовник на Спейси в замяна на мълчанието си. Барманът, почувствал се омърсен, го е продал, и когато хора от екипа на актьора са дошли да го потърсят, ги е излъгал, че го е изгубил.

След обвиненията на Антъни Рап срещу Кевин Спейси Нетфликс оповести, че хитовата поредица „Къща от карти“, звездата на която е актьорът, ще приключи след предстоящия ѝ шести сезон. От стрийминг платформата обясниха, че решението е взето много преди да избухне скандалът около Спейси. Според най-новите публикации продукцията е спряна за неопределено време, за да могат от Нетфликс и продуцентите от „Мидиа райтс кепитъл“ да обсъдят създалата се ситуация.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране