10.12.2016 | 0:01
Актьорът Дарин Ангелов спаси човешки живот
46-годишен мъж си глътнал езика по време на представление в Народния театър

Актьорът Дарин Ангелов е спасил човешки живот по време на представление в Народния театър. Това разкриха в социалните мрежи зрители, станали свидетели на инцидента, а от храма на Мелпомена, потвърдиха, съобщава „Телеграф”.

Случилото се е от неделя, 4 декември, по същото време, когато на сцената бе премиерата на най-новия хит на Народния театър „Мнимият болен”, който бе честван юбилеят на Георги Мамалев – 40 години творческа дейност.  На сцената на 4-ия етаж пък се играеше „Дългият път на деня към нощта” на Юджин О`Нийл, поставена от режисьора Владлен Александров. В постановката участват Стоян Алексиев, Бойка Велкова, Стефан Денолюбов, Дарин Ангелов и внучката на Тодор Колев – Теодора Кулева.

В разгара на представлението Дарин Ангелов дочул похъркване сред публиката. Първоначално си помислил, че някой от зрителите е задрямал, но след няколко минути отново чул същите звуци. Започнал да оглежда лицата на зрителите, докато погледът му не се спрял на 46-годишен мъж, който си е глътнал езика. Веднага скочил срещу него и пъхнал ръката си в устата му, за да го извади, но инстинктивно пострадалият захапал пръста му. Тогава актьорът свалил колана от панталона си и така успял да извади глътнатия език, От екипа на театъра извикали линейка, която дошла много бързо и взела пациента.

Спектакълът е прекратен заради инцидента, а от театъра заявиха, че зрителите могат да презаверят билетите си на касата на следващата дата – 19 декември. На входа на Народния пък е залепено благодарствено писмо от ръководството на директора Мариус Донкин към Дарин Ангелов за проявената бърза реакция и спасяването на живота на зрителя, който се оказало, че страдал от ниско кръвно. Самият актьор пък още лекува раните по ръцете си от ухапването.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране