29.07.2016 | 14:58
„Аларма“: Бунт в ДПС
Дребна партийна чиновничка с претенции за значимост лази по нервите на депутатите от ДПС
Колкото е вярно, че най-лошият ПР за една фирма са нейните служители, дваж по-вярно е, че лицето на една партия е нейният ПР. Полит-активистите от бул. „Александър Стамболийски“ 45 вече няколко месеца си блъскат главите как е възможно един доказано некадърен дребен чиновник нагло да спекулира и да замесва безнаказано името на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за собствените си мръсни и също толкова дребни игрички. Става дума за лицето Велислава Кръстева. Тя е една от множеството партийни писарушки, командировани в парламента, но гръмко нарича себе си „политически имиджмейкър (?)“ и смело си меша капата с журналисти, депутати и откровени доносници, за да трупа пари на техен гръб.
На редакционната ни поща пристигна любопитно анонимно писмо, за което се твърди, че е подготвено от множество народни избраници и активисти от квотата на Движението за права и свободи, които лесно могат да бъдат локализирани. Като проявяваме присъщата си толерантност към изказа и словореда на хората, за които българският очевидно е втори език, не можем да подминем справедливите им питания: „Кой управлява ДПС?“ и „Как една партийна чиновничка си позволява да използва името на г-н Доган за да си върти личните далавери?“. Гневните депесари питат още #КОЙ позволява на Велислава Кръстева да реди гнусни клевети за колегите им.

Онези стари кадри на партията, които са й сърбали попарата услужливо припомнят как навремето Велислава за малко да бъде изритана с депесарски шутове през портала на „Стамболийски“. Причина за скандала била информацията, че чернушката прибирала тлъсти комисионни от закъсали бизнесмени и жадни за власт медийни величия, за да им уреди среща с тогавашната вицепремиерка Емел Етем. Неблагодарната и цинична писарушка обичала да казва: „Само между краката на Емелката не вардя, че там е калабалък. За всичко друго ще се минава през мен“ Заслепена от алчност, Кръстева пробвала същата схема и със земеделския министър по онова време Нихат Кабил, но мераците й били овреме попарени от бдителните му съветници в министерството.

Хората, основали ДПС негодуват, че пришълката сурата си е сменила, но нравът й си е същият и още използва паролата „Доган каза“, за да точи партийната хазна през медийни поръчки, напук на партийните разпоредби. Те недоумяват с кой акъл журналистките Деси Ризова от БТВ и Полина Паунова й се връзват на лъжите. Защото зад лицемерната маска на приятелството, прозират отново нечестни игри с пласиране на информация за Медиапул и телевизия BIT. Докато смуглата дама търка канапетата в парламентарния бюфет, от отровния й език най-тежко пострада колегата й Рушен Риза. Ако вярваме на журналистите от МИГ Нюз, именно Велислава стои зад гнусната партенка във в. „Галерия“, че пословичния с щастливото си семейство Рушен топлел постелята на палавата Калинка Крумова. Според недоброжелателите й, вместо да му извади очи, тя му е изписала вежди. Защото зорлем сътворила мъжкарски имидж на привидно плахия, възпитан и ненатрапчив отговорник по кадрите. И вместо да му опропасти кариерата, му гарантирала уважението на сума ти партийни функционери. Ако беше сторила мукаят да изучи по-изтънко психологията на мъжете от турския етнос, мургавката имиджмейкърка щеше да знае, че за един шеф няма нищо по-уважително от сайдисването на чужди булки, еле ако са красиви, подхилват се мераклиите с депутатски карти.

И се чудят каква е връзката на нейните бивши мъже, жени, чичовци, лели с партийните дела и да не би охотно да препират далаверосани пари в особено големи размери, естествено зад гърба на централното ръководство. А като стана дума за съпрузи, дали на Кръстева не й тежи на съвестта, че докара до просешка тояга един от многото си мъже – бившият депутат от СДС-Враца Илия Петров. Навремето чевръстата дописничка успява да го разведе с първата му съпруга, от която депутатът има две деца, а по-късно и да му вземе единственото жилище. Сега човечецът е на ръба на оцеляването, а дъщерите му не могат да припарят до бащиния си дом, който нагло е обсебен от Велислава.
Явно моралната нечистоплътност е присъща на протежетата на Христо Бисеров, каквато е самата Кръстева. Навремето, издават нашите източници, тя бе назначена за зам.-министър на културата именно от него. Не е тайна, че времето, в което тя беше спусната на поста при Орешарски, бележи най-слабото управление на това министерство.
За финал на тази не особено достойна история за една зряла жена в партийните редици, ни се ще да си зададем въпроса дали всички тези деяния не са следствие от агентурното й настояще и принадлежността й към икономическото направление в ДС? Макар източниците ни да твърдят, че и като агент е била също толкова безполезна, колкото като чиновничка в депесарската централа. Което обаче не й пречело да виси като прани гащи на всяко заседание на ЦОБ, ЦС и ПГ на ДПС, за да разпространява партийни тайни при ченгесарските си покровители от „Позитано“.
Автор: Аларма
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране