Зареждане

Напишете

СВЯТ

Албания и Косово отварят границата си

share

Албанският министър на диаспората Пандели Майко извести косоварите, че от 1 януари 2019 година между Косово и Албания няма да има граница. Това съобщи кореспондентът на МИА в Тирана, на когото се позовава македонската електронна медия ДА1 ОнУ.

Майко в сряда вечерта беше на посещение в град Скендерай, Централно Косово, присъства на манифестация, посветена на косовската диаспора. Там той заяви, че албанският премиер Еди Рама вече е взел решението. „Границата между Албания и Косово трябва да се отвори и премиерът ми каза, че вече е взел решение от 1 януари да започне свободното движение между Албания и Косово“, подчерта Майко. Неговото изказване бе посрещнато от бурни овации и скандирания.

На манифестацията в Скендерай са присъствали и премиерът, и президентът на Косово Рамуш Харадинай и Хашим Тачи. Медиите в Прищина съобщиха, че двамата не са коментирали информацията, обявена от бившия албански премиер и министър на отбраната, а сега министър на диаспората Пандели Майко.

Междувременно Великобритания, която пое ротационната председателство на Съвета за сигурност на ООН, извади от дневния ред косовския проблем. Това стана, след като Русия и Китай настояваха за провеждане на заседание на Съвета за сигурност на ООН за Косово през този месец.

сподели бутон

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.