10.06.2018 | 21:06
„Алфа рисърч“: ГЕРБ губят привърженици заради „Белене“

С възобновяването на проекта за АЕЦ „Белене“ ГЕРБ рискува да загубят немалка част от привържениците си, които са против този проект, но са гласували за Бойко Борисов на последните избори.

Това прогнозира Геновева Петрова от социологическата агенция „Алфа рисърч“. При дебатите и при гласуването на решението за АЕЦ „Белене“ в парламента депутатите от ГЕРБ откроиха достатъчно различия в сравнение с предложенията на БСП, но позволиха дебатът да се преформулира от „за“ и „против“ проекта към това как да се осъществява, коментира социологът.

Според Петрова искрите на противопоставяне между ГЕРБ и коалиционния партньор „Обединени патриоти“ не са идеологически или спор за политики, а са породени от бизнес интереси.

„Те са облечени с подобни аргументи, но в същността им – и в туризма, и в хазарта, това в много по-голяма степен е противопоставяне на бизнес интереси“, смята тя.

В отговор на въпрос Петрова посочи, че в момента няма причина да се очакват промени в кабинета, нито че такъв момент наближава. „Ако това съревнование на бизнес интереси продължи и някои от тях надделеят над останалите, ще можем да разсъждаваме по този въпрос“, посочи представителят на „Алфа рисърч“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране