20.04.2017 | 0:01
Ани Цолова към Васил Иванов: Гнус, дъно, нечистоплътност! Не мога да повярвам!
Генка Шикерова написа: ДЪНОТО!!! Мислех си, че просто обичаш да ровиш мръсотията. Мръсотията е част от теб!

Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия, наред със свои други колеги, избухна в социалните мрежи след пресконференцията на журналиста Васил Иванов и Слави Трифонов днес. 

„Гнус, нечистоплътност, дъно, мръсно, подмяна! Нямам думи! Василе, не мога да повярвам какъв човек си?“, написа във Фейсбук тв водещата.  Иванов днес разказа за конфликта си с шефката в Нова телевизия Дарина Сарелска. Проблемите им започнали през 2015-та г. след местните избори, когато тя му забранила вече да излъчва репортажи със селски кметове и обществени поръчки, разказа Иванов.

Темата в социалните мрежи коментираха и други журналисти на Нова телевизия. Генка Шикерова написа: ДЪНОТО!!! Мислех си, че просто обичаш да ровиш мръсотията. Мръсотията е част от теб!

Колегата на Иванов от предаването „Разследване“ Марин Николов също написа пост във Фейсбук. Николов бе пряко замесен в днешното събитие, след като Иванов излъчи записан разговор между двамата, в който коментират спирането на репортажи.

Васил Иванов добре знае, че в личните ни разговори с него десетократно съм му казал, че по отношение на себе си не виждам цензура в Нова. И многократно съм му казвал, че не съм видял забрана да снимаме обществени поръчки, а само мнение на продуцента, че напоследък не са й интересни. Повтарял съм му десетки пъти, че това не е достатъчно да кажа, че срещу мен е имало цензура. На фона на всичките силни репортажи за обществени поръчки, които сме правили не съм готов да твърдя това. Ако към Васил е имало цензура, аз съм изразил съпричастност в лични разговори между нас, но подчертавам, нямам ясни доказателства за това и не мога да заема публична позиция за нещо, в което не съм сигурен. Казах ти го и на теб в десетките ни разговори, Василе. И това го знаеш. Не ме интересуват записите ти, пускай каквото искаш!

Ето какво написа и разследващият журналист Миролюба Бенатова в социалните мрежи:  Васил Иванов не даде доказателства, че директорът на новините в Нова тв Дарина Сарелска, е изнасяла информация на кмета на Неделино, докато той го разследва. Каза, че в ДАНС са му дали бележка, че Сарелска е къртица, защото е роднина на областния управител от ГЕРБ и е изнасяла на кмета в телефонни разговори информация за хода на разследването. За това твърдение, Васил не приведе доказателства – звук, картина, спрян материал. Факт, неоспорим и видим е, че разследването е излъчено, а части от него – над 37 пъти в различни предавания на Нова ТВ, под ръководството на Сарелска. Бележка, подхвърлена в ДАНС, нарочване на Сарелска, заради роднинство с депутат от ГЕРБ, е манипулативно, но не и истинно. Телефонните записи от лични разговори на Васил с Марин Николов, Антон Събев и Силва Зурлева, са предимно със съдържание, в което Васил Иванов твърди, че е цензуриран, а от другата страна се чува- „аха“ или „да“. Запис с Дарина Сарелска не е излъчен. Силва Зурлева потвърждава в този разговор, че на среща в ДАНС, прокурорка /име не се споменава/, е подала бележка с името на Сарелска. Каква е била тази среща в ДАНС, не става ясно. Окончателен разговор за последната идея на Васил, за интервю със съдия от Хасково, не е проведен със Сарелска. Дотук това са просто факти. Колеги, зрители и читатели, нека се концентрираме върху доказателствата.

Продуцентът на сутрешния блок на Нова телевизия Валерия Чанкова пък написа, че тезата на Иванов за цензура е неоснователна, а един от репортажите му за обществени поръчки бил излъчен в ефира на Нова 37 пъти.

Подмяна!

Васил Иванов, колко пъти в ефира на Нова беше излъчено разследването за кмета, за което Дарина Сарелска е „издавала“ информация?!

37 пъти, Василе! Многократно в емисиите и в сутрешните блокове.

Излъчените разследвания – твои и на Марин Николов срещу кметове са десетки, повечето срещу ГЕРБ.

С каква съвест лъжеш за човек, който толерантно дълго време изчака да се справиш с личните си проблеми?

А колко е гнусно да записваш колеги, които видимо поддържат разговор с теб, и да вкарваш думите им в сценария си.

На Кой ли му е удобно?

бутон за споделяне


2 коментара

  1. Венко Венков каза:

    Ани, много смърдите в Нова! И не само… Превърнахте „безпристрастната“ журналистиката, в много доходен бизнес! Атаката, срещу дамският бизнес клуб на Нова, ви извади от обувките!

  2. Райковски каза:

    В.Иванов хвърли камък в застоялия и жебясал гьол на дамското трио и очаква опровержение на изнесените си данни.Дали това са факти,не е работа на леля Ани,колкото и да се е взела на сериозно и то за няма какво. „Водещата“ е употребила пет компрометиращи и заклеймяващи определения,за които ще й се наложи вероятно да отговаря.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране