15.01.2017 | 20:22
Анонимник наследи Първанов начело на АБВ
До момента Константин Проданов бе ескперт в парламентарната група на партията

Досегашният лидер на АБВ Георги Първанов бе заместен на председателския пост в партията от неизвестния извън нейните редици Константин Проданов. Той бе избран на проведения втори редовен конгрес на формацията.

На форума Първанов, както и двамата му заместници в АБВ Ивайло Калфин и Румен Петков, напуснаха постовете си. Но останаха членове на партията и дадоха да се разбере, че нямат намерение да се оттеглят от активната политика. Новият водач е бивш съветник по икономическите и финансовите въпроси на Първанов, докато бе президент. Бил е кандидат за евродепутат от АБВ, а до момента подпомагаше парламентарната й група като експерт. Той е получил най-много номинации за председател.

Конгресът бе открит с обширна програмна реч на Първанов, който недвусмислено показа, че няма да се откаже да дирижира нещата. „Аз съм вградил сянката си в нашия проект и ще дам всичко за успеха му. Днес не е моят бенефисен мач. Няма да окача бутонките на пирона“, обяви той. И лично очерта мисията на партията – да се „бори с двуполюсния модел, с политическия картел на големите партии“. Първанов даде да се разбере, че съюзниците в тази „битка“ ще бъдат търсени сред досегашните партньори на АБВ – ОБТ, Движение „Гергьовден“, ФАГО, Партията на Зелените. Нито веднъж не спомена БСП, но прикрито разкритикува столетницата, че се опитва да създаде „монопол в лявото“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране