13.04.2019 | 13:18
„АпартаментГейт“ е само началото! Западните служби са намерили в Офшорки на ГЕРБ „изчезналите“ 16 млрд.!
Същинската бомба тепърва предстои да избухне- когато бъдат разкрити офшорните сметки на властта

Предстоят разкрития за банковите сметки на властта, които ще разтърсят из основи цялата държава. Става дума за офшорни сметки на частни лица – основно политици от ГЕРБ, които съдържат суми от порядъка на 100, 200, 300 милиона, че и повече, които се намират в Швейцария, ОАЕ, и др. Това разкри проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР.

Ударът по правителството на ГЕРБ дойде от американските служби. Малко преди разкритията за апартаментите на мастити гербаджии, излезе доклада на Държавния департамент на САЩ, в който доклад се казва, че управляващите в България не се борят с корупцията и че тя е обхванала най- високите етажи на властта. Нима ГЕРБ ще нарекат „фалшива новина“ и този доклад – на Държавния департамент на САЩ?

Подобна информация можеше да дойде само отвън, и то от чуждо западно разузнаване, тъй като българските медии са под тотална цензура, коментира още проф. Радулов. Разкритията за „АпартаментГейт“ бяха направени от радио „Свободна Европа“, което е на директна издръжка на американското правителство.

В България има един генерален проблем. Въпреки всички приказки и въпреки изискванията на законите, служителите по комисии и различни спец. служби и звена у нас не са политически неутрални. Знае се всеки от ръководството с коя политическа сила е свързан.

Казвал съм го многократно, но пак ще повторя: след 1991-1992 г. няма нито едно западно посолство, което да е намалило резидентурата си (разбирай- агентите си) в България. За повечето от тези посолства дори важи обратното – те са увеличили неколкократно хората, които добиват информация по таен и негласен начин. Стряскащо е, че работейки на наша територия и извършвайки престъпление (защото тази им дейност си е чисто престъпление, другата дума за което е шпионаж), те събират информация, която е в полза единствено на техните граждани и в ущърб на българския народ.

Този път обаче събраната от западните служби информация за „АпартаментГейт“ по случайност съвпада напълно с интересите на българския народ.

Бъдете сигурни, че Всичко, което се появява в информацията на Държавния департамент на САЩ и в докладите на Европейската комисия за България, а и въобще, е резултат на много точни и подробни проучвания, включително с разузнавателни средства. Но „АпартаментГейт“ е само началото.

Същинската бомба тепърва предстои да избухне- когато бъдат разкрити офшорните сметки на властта. Нещо, за което наскоро призова президента Румен Радев. Чуждите служби, които работят на терен у нас, са наясно кой какви сметки крие. Знам го от директен и напълно сигурен източник. И единственият въпрос сега е кога информацията ще бъде оповестена. Възможно е това да се случи още преди евроизборите през май. А това ще е и най- добрият вариант за българския народ.

Защо западните служби реагират чаксега на корупционните практики на ГЕРБ?! Отговорът е: Защото партията на Борисов прекали с кражбите. Извадили са огромно количество пари от българската икономика и са си го прибрали по лични офшорни сметки. Вследствие на това икономиката ни зацикли до такава степен, че българските граждани започнаха масово да губят доверие към Европейския съюз като организация. Затова е и тази кризисна реакция на западните централи срещу властта на ГЕРБ. Правят го от страх. Те смятат, че след подобно провалено и свръхкорумпирано управление, каквото е това на ГЕРБ, сега има голяма вероятност народът да гласува за евроскептична партия, която да извади България от ЕС и съответно от орбитата на Запада. Това те не могат да си го позволят. Затова и ще постъпят справедливо-жестоко с доскорошната си креатура Борисов.

Но, замислете се, дори без да знаем кой български политик какви пари крие в скритите си офшорки, е достатъчно да се вгледаме в българските им публични влогове. Нормално ли е настоящ министър да притежава банков влог от порядъка на 400 000 лева, за които пари твърди, че е спестил преди да влезе във властта? А той има само 1 година трудов стаж. Това означава, че за тази една година преди да стане министър, трябва да е взел годишна заплата от порядъка на поне 1 млн. лева! И ако случайно е взел такава заплата- къде тогава са данъците, платени върху нея?!?

Разкриването на офшорните сметки на управляващите ще ни отговори и на въпроса къде изчезнаха 16-те млрд. лева от НАП и 3-те млрд. от Здравната каса, коментира още проф. Николай Радулов. Защото няма съмнение, че върхушката на ГЕРБ е генерирала и скрила в лични банкови сметки огромно, придобито по престъпен начин, богатство. То няма откъде другаде да е дошло, освен да е откраднато от народа.

Как изобщо да очакваме, че властта на Борисов, потънала във финансови и имотни схеми за лично облагодетелстване, ще се занимава да бори корупцията? Създаването на КПКОНПИ и съответните назначения в ръководството на антикорупционния орган показват, че ГЕРБ нямат никакво желание да борят корупцията, допълва още проф. Радулов.

3 коментара

  1. КОКО каза:

    НА ТОЗИ ИЗДУХАН ГЕНЕРАЛ ЩЕ МУ СЕ ТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ИЗМИСЛЕНИТЕ ОТ ТЯХ ФАКТИ ОТ АМЕРИКАНСКИ ДОКЛАДИ КОИТО ДО ДЕН ДНЕШЕН НИКОЙ НЕ Е ПОТВЪРДИЛ….
    САМО СЪДЪТ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ ИСТИНАТА И ГЕРБ ЩЕ НАСТОЯВАТ ЗА ТОВА …АКО ОБАЧЕ Е ЛЪЖА ТО ТОЗИ ИЗПАДНАЛ ТЪП ГЕНЕРАЛ БИТА КАРТА ЩЕ СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА…

  2. иванчо иванов каза:

    корупцията в България е от най горе до санитарка, това го знае всеки. НО, НО в родината на СУШИ да те критикуват за корупция е като тигър да изнася лекция за ползата от четирилистната детелина

  3. С любов народна! каза:

    Нямам думи,онемях…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране