11.04.2017 | 20:26
Апостола на презареждането с пълно одобрение от народа на Черна Африка
Малки цветни топчета

Докато Цецерон и Валери Симеонов се надлъгват за пенсиите, а Бойчето и Корни си изясняват отношенията, Николай Бареков освобождава други народи.

Той бе на дипломатическа мисия в малката африканска държавица Гамбия, където съблюдаваше за свободни и честни избори, проведени на 6 април.

„Това е единственият български евродепутат в рамките на настоящия законодателен мандат, който е получил дипломатически мисии на 5 континента от парламента и от Групата на Европейските консерватори и реформисти“ – съобщи на изпроводяк „Презареди БГ“. „Бареков е бил на политически мисии в Африка, Азия, Северна и Южна Америка. Заради успешните мисии и натрупания опит в областта на укрепване легитимността на националните избирателни процедури и повишаване на общественото доверие в изборите и в правата на човека ЕП е взел решение Бареков да бъде изпратен в най-горещата точка на Африка – Гамбия“, съобщи още „Презареди“-то.

Гамбия е най-малката държава в Африка и е известна с това, че президентът й избяга с всички държавни пари и лимузини.

Г-н Бареков отиде, видя, победи страха, нащрака си селфита със смугли лейдита и атлетични джентълмени, подпомогна демократичния процес.

Републиката Гамбия е ислямска, а официалният език – английски.

Николай Бареков, както знаем, е голям приятел на английския език и както сам каза преди време – вече го е „импруувнал“.

Когато обяви това свое достижение, за жалост не се намери кой да го пита:

– Бай Бюрек, сега като си импруувна английския, какво ще правиш?

– Ще ходя да импрувна английския на други народи – би трябвало да отговори Апостола на презареждането.

(Встрани от темата – „Презареди БГ“ е хубаво име за партията на Марешки, не толкова за движението на Бареков. Предлагаме да се разменят – едва ли някому ще направи много тежко впечатление.)

Цялото име на презаредената и обезцензурена държава е Islamic Republic of The Gambia. Защо отците основатели на Гамбия са подсилили името на държавата с определителен член – вероятно заради река Гамбия, около която е разположена малката държава. Британците имат маниер да слагат едно the пред името на реката – the Gambia River.

Но това е само предположение, надявахме се Бареков да хвърли светлина по този щекотлив въпрос. Но той остана обвит в мрак – или може би се труди на тихия лингвистичен фронт.

Сведенията, които донесе от Африка Бареков, бяха други.

„За разлика от България там всичко е прозрачно и народът знае кой и с каква програма ще управлява два дни след изборите“, анализира той.

Евродепутатът посочи също така, че изборите са получили одобрение от Европа, а той самият получил пълно одобрение от народа в Гамбия.

Той бил поразен от наблюдавания феномен – гласуване с топчета.

„Поставят се метални урни в различен цвят за всеки от кандидатите. В изборния ден гласоподавателят получава топче, изолира се зад завеса и пуска топчето в една от урните. При пускането на топчето в урната звънва камбанка, а избирателят бива белязан, което се прави за избягване на второ измамно гласуване. В дъното на урните се слага пясък или дървени стърготини за заглушаване на шума от падането на топчетата“, гласи обяснението, от което твърде малко разбрахме, но все пак ни стана приятно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране