16.09.2018 | 0:01
Арестуваха българка, малтретирала стари хора в дом в Италия
„Господи, позволи ми да умра, уморена съм от това страдание“, плачела 94-годишна жена от жестокостта на нашенката

Италианските власти арестуваха българката Лили Евтимова Стоева, която работела като гледачка в дом за възрастни хора в град Равена, област Емилия-Романя, съобщи Coriere Romagna.

Обвиненията към Стоева са за малтретиране, побой, обиди и непрекъснати заплахи към възрастните хора, живеещи във фамилна къща в историческия център на Равена.

Разследването срещу българката започнало през лятото, след като в сигнал до кмета на града било подробно описано жестокото отношение на българката към обитателите на дома, в което имало от бой и вербално насилие до обиди и заплахи. Всичко това било чувано и от съседите в сградата. След получения сигнал общинската полиция започнала да следи българката от края на юни. Поставила и подслушвателни устройства в дома за възрастни.

Записите доказали нечовешкото отношение на българката към старите хора. „Събуди се, ей, идиотко, събуди се!“, крещяла тя рано сутринта, след като влезела в стаята на 94-годишната италианка. На нейните стонове българката отговаряла с други обиди „Не си нищо, освен идиотка. Всеки ден като крава. Вониш като коза. По-добре да умре тази идиотка“, били думите на българката, записани от карабинерите. След тези обиди се чували плесници и бой, както и плач от страна на възрастната жена.

Според Coriere Romagna българката разбрала от разговор с друга гледачка в дома, че 94-годишната жена имала намерение да се оплаче на семейството си. Българката обаче не показала особено безпокойство от този факт, защото знаела от лекар, че от лекарството, вземано от италианката, можели да се получат спукани капиляри по подобие на тези, които имала заради боя и отоците. В крайна сметка изложеното в сигнала до кмета било потвърдено с много елементи и свидетелства от очевидци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране