17.04.2018 | 16:09
Арестуваха зрелищно кметицата на „Младост“със 70 000 евро подкуп
Акцията е свързана с разследване на корупционни практики

Кметът на район „Младост“ Десислава Иванчева беше показно задържана днес следобед в центъра на София. Според наши източници операцията на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Гурко“ е свързана с досъдебно производство за корупция, което се води от Специализираната прокуратура. Частично това беше потвърдено и от говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова пред „Фокус“, като обаче тя подчерта, че повече информация ще бъде дадена утре. Все още няма официално потвърждение в каква роля е задържана Иванчева. Според ексдепутата от ГЕРБ Антон Тодоров тя е била хваната с подкуп.

Самата тя каза, че не знае защо е задържана. В продължение на повече от час обаче Иванчева остана с белезници на мястото на ареста си. На мястото има и линейка. С Иванчева има още една жена, по непотвърдени данни – неин заместник. При акцията й прилошало, защото вдигнала кръвно.

Пиарът на район „Младост“ Петър Кърджилов написа във „Фейсбук“, че в сградата има полиция и служители на антикорупционния орган, като работещите в общината не се допуска да излизат. От органите на реда заявиха, че служителите могат да напуснат работните си места, но не и да се върнат след това. Извършва се обиск в кабинета на кмета.

Иванчева застана начело на Район „Младост“ след граждански протести срещу застрояването. Управлението й обаче беше белязано от скандали, като част от поддръжниците й и „Нормална държава“ на Георги Кадиев оттеглиха подкрепата си с мотива, че не е постигнала резултати.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране