29.05.2015 | 9:17
Арестуван в спецакция за наркотици е новият шеф на митницата в Свиленград
Георги Георгиев поема поста след рокадата заради тировете

Георги Костадинов Георгиев, който бе арестуван при спецакция заради наркотици и после оневинен, е новият началник на Свиленградската митница. Шефът на Агенцията Ваньо Танов е назначил Георгиев  с временна заповед.

Във вторник директорът на свиленградската митница Стефан Марашев беше освободен от длъжност, тъй като самият той признал, че няма достатъчно капацитет, за да осигури нормалната дейност на граничния пункт. Георгиев беше назначен за заместник на Марашев през февруари.

През 2014 година на новия и.д шеф на митницата беше повдигнато обвинение за държане на наркотични вещества в особено големи размери с цел разпространение по поръчение на организирана престъпна група.

Георгиев, който има 15-тодишен стаж в митниците, беше арестуван на 21 май след специализирана акция по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества.

В служебния му автомобил на митницата, бяха открити и иззети около 1,5 килограма вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. В дома на Георгиев са открити 2 броя старинни сребърни монети с общо тегло 2 килограма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране