12.04.2019 | 9:31
Ас на Левски лапа още 50 хиляди евро
Специален бонус за Давиде Мариани

Добрите игри на халфа на Левски Давиде Мариани ще му донесат и солиден бонус от над 50 хил. евро, твърди „Тема Спорт“. Швейцарският футболист е заслужил премията, която е залегнала като клауза в договора му със „сините“. Тя гласи, че той ще вземе въпросната сума, ако играе в над 70% от мачовете на отбора през сезона. Освен това има и условие заплатата му от следващия сезон автоматично да бъде увеличена. До момента Мариани е играл в 27 срещи за Левски в Първа лига – не игра единствено в последния кръг срещу Черно море заради наказание. Той вече е надминал необходимия му процент мачове от общо 36-е кръга и така си е заслужил бонуса.

27-годишният швейцарец дойде в Левски през лятото като свободен агент след като контрактът му с Лугано бе изтекъл. Мариани е титуляр при всички треньорски щабове, които водиха отбора до момента. Той бе използван на две позиции – като плеймейкър и в центъра на терена. По-добре се чувства на първата. Давиде е вторият най-полезен играч на „сините“ по системата „гол+пас“ в шампионатните двубои, като изостава само от Станислав Костов. Той има 10 попадения и 8 асистенции, докато централният нападател е с 20 гола.

От Левски обявиха, че през лятото ще опитат да намалят бюджета за заплати с 30%, като за целта се водят разговори с част от играчите. Мариани е сред най-скъпоплатените на „Герена“. Към него има интерес и от чужди клубове. Така че, ако от Левски преценят, че не могат да си позволят неговата заплата, лесно могат да му намерят купувач през лятото.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране