10.05.2018 | 13:09
Атака и БСП продължиха да си мерят русофилството

Втора серия на екшъна между АТАКА и БСП от Паметника на Съветската армия се разигра в пленарната зала и в кулоарите на парламента. По време на дебатите по доклада на СЕМ от АТАКА се оплакаха, че журналистът им вчера бил бит и дърпан от депутатите на социалистическата партия.

СЕМ да се намеси, настоя Миглена Александрова, а Павел Шопов се оплака, че царяло медийно мълчание. Той го нарече двоен стандарт, защото, ако бил нечий друг журналист, щели да са посветени на него сутрешните тв блокове.

„Кой го удряше вчера? Вие ли ще ми говорите за свобода на словото? За свобода на медиите сте последните, които трябва да говорите“, провикна се Александрова от трибуната и поиска да напуснат залата Свиленски, Велков и Ерменков.

От БСП пък отвърнаха, че ще искат анулиране на акредитацията на въпросния журналист от телевизията на АТАКА. Включи се и Нона Йотова. „Понеже вчера бях свидетел на това, което се случи – това беше една доста непочтена провокация от страна на въпросния журналист. За мен това беше една доста театрална постановка, която не прави чест“, възкликна Йотова, като поздрави репортера, че бил достоен за школата на НАТФИЗ.

Разправията продължи в кулоарите, когато същият репортер атакува Славчо Велков, който пък го призова да го остави на мира, защото получава кризи. Велков бил диабетик и получил криза вчера, та се наложило колегите му да се притичат на помощ.

„На никого не е късана ризата, никой не е бит!“, протестира преди това от трибуната депутатът от БСП. „Аз съм кротък човек. Правя и на мравката път“, напомни той, като натърти, че вчера обаче кипнал пред поведението на репортера на АЛФА.

Това е провокация срещу паметта на хората, поругаване, обвини за поведението му журналиста и Таско Ерменков. Много се надявам това да не е организирана акция на АТАКА, намекна той по повод случилото се пред очите на руския посланик и хората, отишли вчера да поднесат цветя за 9 май.

Разправията бе сред основните сюжетни линии по време на дебатите по доклада на СЕМ, което накара Велислава Кръстева да направи забележка на водещия заседанието Явор Нотев.

„Моля Ви, да ги върнете към темата на дебата. Тук се разиграва сценка между две партии, които си мерят русофилството, констатира Кръстева. Това се превръща в сценка, първо – уронваща престижа на парламента, и второ – недостойна“, възмути се депутатката от ДПС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране