Зареждане

Напишете

ПОЛИТИКА

Атанасов: Борисов е лицето на олигархията, трябва да слезе от властта, за да започнем да борим корупцията

share

„Каквото и да бъде прието, нищо няма да се случи. Очертава се една битка кой да назначи началника на новия антикорупционен орган. Кой да назначи следващия Филип Златанов (експредседателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси в първия мандат на ГЕРБ- б.р.), за да може да му пише в тефтерчето“.

Така лидерът на ДСБ Атанас Атанасов коментира пред Нова тв внесените от ГЕРБ и БСП законопроекти за нов антикорупционен орган и спора между двете партии кой трябва да назначава председателя на звеното. От ГЕРБ искат това да е Народното събрание, а БСП – президентът.

По думите на Атанасов обаче, каквото и ново законодателство да се приеме, това няма да доведе до битка с корупцията: „Борисов трябва да слезе от властта, за да можем да започнем да се борим с корупцията. Това е лицето на олигархията на властта. Докато Борисов е начело на властта, ще имаме една имитация – това е най-точната дума.

Управляващите знаят, че най-сериозната вътрешнополитическа заплаха е неразследваната корупция. Те знаят това и предлагат тези неща. Но нищо няма да направят“.

Според Атанасов президентът Румен Радев няма капацитет да води борба с корупцията, а БСП просто се опитва да се възползва от неговия рейтинг:

„Радев е едва ли не олицетворение на чистата сила, която ще се бори с корупцията. Той обаче няма никакъв ресурс да направи това. А и  без колебание той подписа указ за назначаването на две изключително спорни фигури – Младен Маринов за главен секретар на МВР и на шефа на ДАТО Цветан Китов“.

Лидерът на ДСБ заяви, че се е шегувал, че „ако Борисов беше кандидатствал в НАТФИЗ, щеше да има голям успех“. След което на уточняващ въпрос, че и тъмносинята партия в рамките на Реформаторския блок бе във властта с ГЕРБ, макар и да напусна управлението по средата, Атанасов призна, че също са станали жертва на „тази маневра, която беше извършена 2013 – 2014 година от българската олигархия“. Според него след оставката и едногодишния престой в опозиция Борисов се е върнал във властта, „като влезе в ортаклък с една част от тези, които участваха в неговото смъкване“.

бутон за споделяне

Етикети:
Предишна статия

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.