11.04.2017 | 0:01
Атлантизмът – пацифистка музика за масово поразяване
Поптодорова говори по специалността си - международното положение

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова, вече в качеството на директор в Атлантическия клуб, бе гост на НТВ. Атлантическият клуб е организация на атлантическия пророк Соломон Паси. Г-жа Поптодорова говори по специалността си – международното положение; разказа интересни неща за Сирия, САЩ, Европа, Русия, Турция, химическите оръжия, войната, перспективите. И към всичко това добави една смразяваща кръвта история от житието на мъдрия Соломон. Да прочетем.

***

Елена Поптодорова: …Нека да ви кажа нещо много любопитно, което със сигурност не е широко известно. След като излиза този доклад (за използване на химическо оръжие в Сирия, б.р.) 2016 г., Соломон Паси – тъй като вие разбирате, че аз имам добавено качество вече, и Атлантическият клуб, в който съм била винаги от самото му създаване – във ваше студио, в Нова телевизия казва, че Асад може да бъде и трябва да бъде отстранен със сила. След което, напускайки студиото ви, той бива привикан, както са и неговите думи, в МВР. За да бъде разпитван за това свое заявление. И поводът е, видите ли, намеса във вътрешните работи на Сирия. Това е 2016, септември месец 2016. Разпитайте го него, той сигурно ще ви даде повече подробности.

Виктор Николаев, НТВ: Тука казва, че трябва да бъде смъкнат със сила Асад.

ЕП: Да, да – че просто само сила може да помогне.

ВН: И е повикан пред кого? При вътрешния министър?

ЕП: Не, не – в полицейско управление. Това знам аз. Но е интересно – защо (Соломон) лансира идеята за смяна на режима, отстраняване на Асад? Защо? Защото ние отиваме към много сложния въпрос за Асад, каква е съдбата на Асад. Очевидно е, че беше пропуснат моментът да се изчисти пътят, може би, за едни преговори, които биха могли да бъдат по-успешни, ако той не бъде физически присъстващ там. Било физически като участник или като лидер на държавата… Истината е такава – и аз сега си спомням, че точно преди 35 години избухна конфликтът, да го наречем, войната, както щете, между Аржентина и Великобритания по повод Фолклендските острови. И на едно питане в парламента за това дали не може да се реши този въпрос с преговори, Маргарет Тачър използва един цитат от Фридрих Велики, който казва, че: преговори без сила са като музика без инструменти.

Виктор Николаев, НТВ: Да, но това е война.

ЕП: Разбирате ли? Затова очевидно ще има… това, което искам да кажа, аз цитирам, защото това е практика, която никой, уви… Значи, Атлантическия клуб е пацифистка организация! Не става дума за това да прокламираме война. Но ние не може да избягаме от, нали, доказването, демонстрирането, показването на сила, за да може да се достигне до някакви преговори.

Следва квадрафонично изпълнение на „Валкириите“ от Вагнер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране