22.01.2017 | 21:57
Аве Цецероне! Фалшиви тролове в цялостния период на цялостната кампания
21 артилерийски салюта

Старият президент сдаде поста на новия, „Фейсбук“ мислителите разкриха пред света нечуваните си съображения във вид на аналитични бележки. След като бе опердашен за речта си пред парламента, сега пък Радев бе обласкан за това, че си произнесъл инаугурационното слово, без да чете, пък Плевнелиев 5 години си помагал с листче формат А6. На пишещия тези редове пък му направи впечатление, че патриархът не просто чете, а сричаше и мънкаше, докато обсипваше миряните с духовни богатства.

За разлика от всички тези хора Цветан Цветанов произнесе реч с пауърпойнт презентация – над половин час без никакви помощни материали освен слайдовете на презентацията. Свалихме отделни пасажи – не защото нямаме желание да представим цялата реч, а поради ограничено пространство и остатъчно чувство за мярка.

Цветан Цветанов говори пред ръководството и актива на ГЕРБ за поуките от кампанията и изборите за президент.

Цветан Цветанов:

…Започнахме позитивна кампания, но същевременно без ясен кандидат. И това беше и много от така медийните атаки, които имаше както от политическите ни опоненти, така също и от съответните анализатори, но сами разбирате, че късното обявяване на кандидата беше и от много други фактори. И затова просто ние пък не трябваше да изоставаме по начина, по който трябваше да се организира кампанията, и съответната хронограма, която трябваше да бъде изпълнена в активния предизборен период.

Започнахме с обявяването на слогана ни („Работим в интерес на гражданите“, б.р.), но без да сме обявили кандидат. Което също под една или друга форма даде възможност в медийното пространство да се направят много спекулации и много различни внушения. Но смятам, че пък слоганът, на база последователността от всички слогани, които сме използвали за национални кампании, съответстваше на това, което правеха нашите… И това, което беше най-важно, че трябваше действително за кампанията да бъдем готови и да можем да стигнем до всички тези, които искаха да се срещнат с нашата кандидатпрезидентска двойка. Късното обявяване на г-жа Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев определено не дадоха този импулс на кампанията, който трябваше да се даде, ако имахме достатъчно дългата подготовка преди това. Знаете, че имаше много очаквания в обществото, говореха се за други имена, които биха могли да бъдат кандидат-президенти в тази кампания, но самият факт, че стигнаха до решение на Изпълнителната комисия в последния възможен вариант за обявяване на кандидата ни, разбира се, че това имаше своите негативи в цялостния период на цялостната кампания…

Нашата кампания, както всяка една кампания досега, винаги сме залагали на честна, позитивна и отговорна кампания. Това е стилът на поведение и стилът на планиране на кампаниите от 2007… Това обаче към настоящия момент не е най-работещото. Защото за голямо съжаление знаем, че в една кампания започва вече да има сериозен политически популизъм. И ние като щаб и като партия не можахме да представим силните страни на нашите секторни политики. Тук искам също да спомена, че по време на самата кампания ние трябваше постоянно да бъдем в обяснителен режим за фалшивите новини и за всичко това, което се пускаше в публичното пространство по възможно най-добрия структуриран начин през социалните мрежи.

Срещу нас се проведе негативна кампания С ФАЛШИВИ ТРОЛОВЕ и с фалшиви новини.

***

Бележка на редакцията: Поклон!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране