04.11.2017 | 0:01
Авиокомпания свали от самолет болно българче и семейството му, тръгнали за лечение
11-годишният Йордан е трябвало да лети заедно със семейството си от София през Виена за Германия

Българче с онкологично заболяване е свалено от борда на самолет на Австрийските авиолинии заедно със семейството му. 11-годишният Йордан е трябвало да лети заедно със семейството си от София през Виена за Германия за лечението на детето, което е изпратено от Фонда за лечение на деца.

Родителите на детето са представили преди полета необходимата медицинска документация на момчето, в това число формуляри от лекуващите лекари, че детето може да лети. Екипажът обаче преценява, че състояАнието на детето не позволява то да пътува на борда, съобщи bTV.

Фондът изпраща линейка, с която семейството пътува около 18 часа до германската болница, където ще се проведе лечението.  Родителите обаче са категорични, че решението на екипажа е застрашило живота на детето.

Случаят коментира във Фейсбук и д-р Радина Денкова, която е била на същия полет.  Потресена съм! Тази сутрин в полета за Виена трябваше да летят семейство с дете с ДЦП и по всяка вероятност онкологично заболяване, защото вследствие на химиотерапия беше с опадала коса. Хората си бяха взели три билета, бяха заявили заболяването на детето и отиваха на животоспасяваща операция във Виена. Австрийският екип не ги прие на борда на самолета и след 40 мин. скандали ги свали! Нямам думи! Разстроена съм, заради пълната липса на човечност, написа тя.

От авиокомпанията заявяват, че екипажът е длъжен да осигури сигурността на пътниците на борда и в случай, че има риск за здравето им, може да откаже превоз.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране