19.05.2016 | 22:25
Бъчварова: Нешка Робева говори от името на Ванга
Вицепремиерката се обиди, че я наричат "някоя си социоложка"

Вицепремиерката Румяна Бъчварова засипа с още хули името на именитата треньорка и хореографка.  „Искам да заявя ясно, че ако критерият за духовност и човешка висота е да познаваш Ванга и говориш от нейно име дори и след смъртта й, или да си бил на сцената редом до Николай Бареков за да облъчваш дошлите да гледат танц с най-пошлата политика в последните години, аз нямам нищо общо с такава духовност. По този критерий предпочитам да съм бездуховна“, продължи да дълбае в скандала вицепремиерката, личи от написаното в профила й във Фейсбук, което цитираме без граматическа намеса.

Бъчварова продължава да твърди, че не можело Робева да бъде награждавана за приноса й към културата, а трябвало досега някой да се сети да я награди за приноса й към спорта.

„Да обявиш виден спортист за национална фигура на българската култура е като да обявиш Теди Москов, Васко Василев, Соня Йончева, Мариус Куркински за най-заслужилите спортисти на страната ни. Ако те го поискат, ще реагирам по същия начин“.

Тя не крие също, че се е обидила от възмутените коментари по неин адрес и истинската й професия на социолог. „Някоя си социоложка“ си позволила да изрази мнение по предложение за най-високата държавна награда. Не мога да си отговоря защо е позорно социолог да има мнение и оценка, но е в реда на нещата спортист да хули и обижда социолог и министри“, написа още обидената министърка.

Тя дори си позволява да критикува Робева, че отказала награда, още преди да й е била връчена. „Но категорично не приемам точно тази духовност да е единственият еталон за всички и всичко. Когато някой, който не е получил това, което е искал, сипе обидни квалификации за хората с мнение, различно от неговата самооценка, това не е признак нито на духовност, нито за достойнство. Според мен. Да обявиш, че си отказал орден, който още не ти е даден – също“, пише социоложката в кабинета.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране