23.10.2016 | 21:23
Баджаци на рояци до Извора на живота
Improvement Impossible

Неделната сутрин по bTV бе озвучена с хубавата дума баджаци.

Водещата Жени Марчева се опита да склони госта си Николай Бареков да прочете изречение от англоезичен вестник и да го преведе. За повод послужиха снимки на евродепутата, публикувани по-рано през седмицата, на които той чете съсредоточено лондонския и нюйоркския „Таймс“. Английският език на Бареков отдавна е обект на енигма и тежки размисли, макар че по-голямата част от публиката се смее. Бареков обяви, че английският му е „импруувнат“, вече говори по-добре от повечето български министри, освен Калфин, но категорично отказа да участва във викторината.

Понеже Марчева настояваше Бареков непременно да покаже колко е импруувнат в езика, той обяви, че напуска студиото и оставя на зрителите да се наслаждават на хубавите баджаци на водещата. Госпожата се шокира и накара госта да повтори думата. Той го направи с удоволствие и се изниза, докато Марчева се въртеше около оста си и възклицаваше в интонациите на тежко оскърбена добродетел.

В действителност зрителите наистина имаха прекрасен изглед към бедрата на водещата. Да се коментират части от тялото на журналист е недостойно. Но и Бареков не си ги е измислил тези крака, те бяха пред очите му и няма никакво значение, че използва безобиден турцизъм (баджак = бедро). Водеща, оператор, режисьор, продуцент и т.н. – всички те са се обединили около това да покажат краката на водещата. Тоест да ги продадат. Така че оскърбената добродетел действително понася незаслужено оскърбление, но пък не е точно добродетел. Всичко това, разбира се, се прави съзнателно.

Но има и баджаци, които сами не осъзнават стойността си, което ги прави още по-прелестни.Мисълта ни е, че bTV показва краката на водещата си именно защото са хубави и могат да привлекат зрители.

„Занимавате се с английския на Бареков (за себе си в трето лице, ед . ч. – бел.ред.), при положение че държавата е пълен батак.“

– Не, няма да участвам в изпити – развика се той, когато на видеостена показаха част от дописка.

– Моля те, едно изречение да прочетеш или да го преведеш – продължи Марчева, с която си говореха ту на „ти“, ту на „госпожо“.

– Г-жо Марчева, нито ще участвам… Оставям хората да се насладят на хубавите ви баджаци тази сутрин.

– На хубавите ми… какво – скандализира се водещата

– Баджаци!

-Добре… Николай, седнете. Къде отивате?… Николай Бареков – остана сама в студиото Марчева. Съжалявам много – мъж няма да гоня, надявам се г-н Бареков да се върне! Но това с определението за моите крака беше изключително грозно. Според мене нямаше нищо – продължи с монолог Марчева. – Щеше ми се да поговорим и за неговия английски как се е импруувнал (от improve – подобряване на нещо, б.р.), но и за това какво се случва в България в момента.

1 коментар

  1. Ай каза:

    Понеже са им тъпи предаванията и няма кой да ги гледа, се налага да се пооголят малко!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране