05.01.2018 | 16:31
Българска комедия! МВР обяви за разкрити убийствата в Нови Искър
Соченият за виновник Росен Ангелов е издирван от 2009 г., а преди ден е избягал под носа на полицията

Няколкодневният денонощен труд на екипите даде резултат. В резултат на това по категоричен начин престъплението беше доказано и разкрито. Като обвиняем беше привлечен Росен Ангелов. По делото в рамките на изключително кратък период бяха извършени огромен брой процесуално-следствени действия. Извършени са 16 огледа на местопроизшествия и претърсвания, извършени са 91 експертизи, включително 18 ДНК теста.

Бяха разпитани 21 свидетели, някои от тях и пред съдия. Извършени са стотици разузнавателни беседи. Аутопсиите на телата показват, че всеки един от тях е бил убит с по няколко изстрела, като в главата на всеки е извършен по един контролен изстрел. Росен Ангелов е човек без документи, без собственост.“ Това каза на брифинг директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов във връзка с шестте убийства в Нови Искър.

По думите му прякорът на Росен Ангелов е „горският човек“. „Имал е интимна връзка с Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството. Ангелов има 3 присъди „лишаване от свобода“, уточни Сарафов. Едната присъда е за кражба, втората – за изнасилване, третата присъда е за това, че в с. Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. Сарафов уточни, че има и наказателни производства срещу Ангелов. Проблемът е, че обвиняемият е в неизвестност и от сутринта военни командоси го издирват из Стара Планина. Според кмета на Луково той е избягал под носа на спецчастите – преди да блокират селото в четвъртък. Според полицията Ангелов е извършил убийствата с един пистолет 22-ри калибър. Оръжието обаче не е намерено.

Обвиняемият бил хитър, прикрит, интригант, претенциозен, с високо ниво на интелигентност и се опитвал да прави добро впечатление, обрисуваха го криминолози. Той бил раздразнителен и много ревнив, включително ревнувал Кети от мъжа, с когото живеела. Ангелов е направил опити за заличаване на следите от убийството, включително и разместване на телата. Кети Кюхова е първата му жертва, твърдят разследващите, без да уточняват къде. Тялото й после било занесено и хвърлено в кладенеца. Убиецът не могъл да понесе, че е изоставен от нея.

Жертвите били убивани едно по една – след Кети били убити Неделчо, Георги и възрастната жена, а накрая и децата на горния етаж. Нанси и Боби са избягали горе да се скрият, а преследвачът им е ритал всяка врата, за да ги търси. Неделчо и Георги са се опитали да окажат съпротива, твърди главния секретар на МВР Младен Маринов въз основа на експертизи.

Обвиняемият е от Добричко, последните години живял в Луково. Не поддържал връзка с роднини. Беглецът е изключително опасен и въоръжен. В дома му са открити части от ръчни гранати, търсил е да се снабди с дълго оръжие. Заради издирването му са забранени ловните излети в Искърското дефиле. МВР пусна нова снимка на издирвания и предупреди, ако някой го види, да не прави опит да го задържа, а да звъни в полицията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране