14.10.2017 | 15:06
Българската политика е като кеча, битката между ГЕРБ и БСП е имитация
КСНС е като хан. Един влиза, друг излиза, трети не идва

Българската политика ми прилича много на кеча. Битката между ГЕРБ и БСП е имитация. Не си спомням за една голяма тема, за която да са спорили и да е израз на някаква алтернативна политика.

Това заяви пред Би Ти Ви президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов. Той уточни, че все пак има някакъв по-остър диалог между двете политически сили, но това не било достатъчно. По думите му няма и алтернатива на сегашната политическа действителност.

Първанов допълни, че е разочарован от последния Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС). Той се провали и на срещата при президента не беше обсъден бъдещият антикорупционен орган. Според бившия лидер на АБВ настоящият държавен глава Румен Радев не трябва да се натоварва допълнително и с него, но не уточни дали има предвид да не назначава лично той ръководителят му. Именно такъв е спорът между ГЕРБ и БСП, като от управляващата партия настояват парламентът да го избира.

„КСНС е като хан. Един влиза, друг излиза, трети не идва. Законът за провеждането на Консултативния съвет е неработещ и нещо трябва да се промени“, заяви Първанов.

Той посочи вицепремиера Валери Симеонов и неговата партия НФСБ, която е част от „Обединени патриоти“, като бъдещ проблем на правителството. По думите му другата политическа сила от патриотите – ВМРО, била много по национално отговорна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране