11.02.2019 | 10:56
Българското правителство настъпи мотиката с Гебрев, дължи отговори
Дали е проспало отравянето на Гебрев, или се е снишило удобно за Москва

Забелязвате ли кой и как се упражнява медийно, за да защитава руските интереси – първо някъде далеч във Венецуела, след това по-близо – в Македония.

Но лошата новина за тях е, че битката вече е тук – в София. Руснаците са тренирали, необезпокоявани от българските власти, треперещи за парите от „хъбчето“, с отравянето на неудобния #Гебрев, продаващ оръжие за Украйна. Така, де – „курица не птица, Болгария не за граница“. След упражнението е дошъл ред и на #Скрипал. Сега е ясно защо Борисов все още чака доказателствата, които бяха достатъчни на партньорите му, за да изгонят символно руски дипломати след #Солсбъри.

Българското правителство настъпи мотиката. Няма полезен ход – или е проспало отравянето от #Федотов, или се е снишило, удобно за Москва. Във всички случаи дължи отговор защо не е дало гласност на признаците за първо използване на бойни отровни вещества в Европа след Втората световна война. А допълнението, че в скандала чрез #Дунарит е намесен Пеевски, който открито е наричан от западните медии „руско прокси“, променя още отношението на европартньорите към властта в България.

Едно да е ясно – западните медии вероятно вече са купили билетите за своите специални пратеници в София. И въпросите, които те ще задават не са като на послушните бг TV.

Защото и Гебрев е жив, и Дунарит работи, и властта си е на мястото. Време за въпроси. А те отвличат вниманието с Венецуела, милите…

Веселин Дремджиев, Фейсбук

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране