22.09.2016 | 0:01
Балотажът ще е между БСП и ГЕРБ
Реформаторският блок ще е с най-слаб резултат в предстоящия вот

АЕЦ ”Белене” е колективен грях, защото няколко правителства са били ангажирани с този казус. Това каза председателят на Института за модерна политика Борислав Цеков.

Политологът Димитър Ганев пък изказа мнение, че по-важен е въпросът, дали правителството ще намери частен инвеститор, който да реализира проекта. ”Като държавен проект изглежда невъзможно да се случи, не заради финансирането, защото строителството на АЕЦ ”Белене”ще предизвика политически трус и никое правителство не би се наело с него”, коментира Ганев.

Според Цеков покупката на двата реактора за втората атомна централа няма задължително да ни направи зависими от Русия. ”У нас в последните седмици има сблъсък на двата полюса – русофили и рософоби, но това е част от профанизацията на българското мислене”, заяви Цеков. И двамата експерти изразиха мнение, че родният парламент не трябва да се занимава с арогантното изявление на руския депутат Пьотр Толстой.

Борислав Цеков заяви още, че според него президентските избори ще се решат на втори тур. Ганев пък подчерта, че ГЕРБ остава доминираща партия с два пъти повече електорат от БСП. Според него на балотажа ще се срещнат кандидатите на БСП и ГЕРБ. Цеков пък добави, че е важно и каква ще е процентната разлика между двамата кандидати след първия тур.

Димитър Ганев изрази мнение, че лидерът на Движение 21 Татяна Дончева няма да е нито втора, нито дори четвърта или пета на предстоящите президентски избори. Според политолога Реформаторския блок ще имат най-слабите резултати заради вътрешни конфликти.

Според експертите пък кандидатът на Реформаторският блок Трайчо Трайков ще има нисък резултат. От една страна той не е впечатляваща кандидатура, а от друга – партиите от блока са разединени и Трайков ще получи по-малко гласове, отколкото РБ на последните парламентарни избори.

1 коментар

  1. Бати каза:

    Всички пророци след Исус са магарета!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране