15.03.2019 | 11:52
Бареков се извини в Европейския парламент на избирателите на ББЦ заради Джамбазки
През цялото време Ангел Джамбазки е гласувал като евродепутат от ЕНП и либералите

Евродепутатът Николай Бареков се извини на всички 250 000 избиратели на ПП „България без цензура” за това, че в листата на партията за европейските изборите през 2014-а година е попаднало „лицето Ангел Джамбазки”. Във видеообръщение той уточнява, че Джамбазки е бил „псевдокоалиционен партньор от името партията ВМРО”.

„Избирателите ни повярваха, защото ние ясно заявихме, че ще бъдем алтернатива на ГЕРБ и ще се борим за българското национално достойнство в Европейския парламент, пет години обаче аз бях сам в тази битка, защото г-н Джамбазки ни предаде още в първия миг”, подчерта евродепутатът. „ От опонент на ГЕРБ, той се превърна в техен слуга”, категоричен е той.

Бареков уточни още, че през цялото време Ангел Джамбазки е гласувал като евродепутат от ЕНП и либералите. „Аз останах и бях до края единственият български евродепутат, който защитаваше консервативните ценности в Европейския парламент“, заяви той.

С огорчение Бареков споделя, че няма санкция за такова предателство нито по българското, нито по европейското законодателство. Той отчита това като голяма грешка.

„В нашите предизборни срещи ние обещахме голяма част от евродепутатските ни заплати да бъдат дарявани за нуждаещите се български граждани, което аз направих през моя мандат, а г-н Джамбзаки продължава да бъде един от най-големите спестовници в Европейския парламент“, припомни още той.

„С изпълнен дълг и достойнство аз напускам Европейския парламент“, заключи Бареков и предупреди българските граждани да внимават за какви партии гласуват този път.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране