26.11.2015 | 0:01
„Барса“ стигна зашеметяващо до 1/8-финалите в Лигата
Каталунците задминаха "Реал" по вкарани голове в историята на турнира

„Барселона“ в момента е в страхотна форма и това бе изпитано не само от „Реал“, но и от „Рома“, след като италианският тим загуби с 1:6 на ст. „Камп Ноу“ в мач от група Е на Шампионската лига. Победата гарантира и на теория класирането на каталунците за 1/8-финалите в турнира.

„Намираме се във великолепна форма и за съперниците ни е много трудно. Не знам дали това е най-добрият отбор в историята на клуба – просто се стараем да показваме максимума си на терена и да печелим трофеи. Във всеки мач влизаме с настройката, че трябва да притискаме съперника и колкото повече правим това, толкова по-добри ставаме. Не е лесно да пресираш през цялото време, но ние го правим добре като отбор и това е ключът към успеха ни. Меси отново е на 100%, Суарес пресираше през целия мач, Неймар – също. Целият отбор атакуваше и се защитаваше като едно“, коментира треньорът Луис Енрике. С изразителния успех неговият тим успя също така да задмине „Реал“ по вкарани голове в историята на КЕШ и Шампионската лига. Сега „Барса“ има 1030 попадения срещу 1026 за „Реал“. Трети е „Байерн“ с 848 гола.

За следващата фаза продължава и „Байерн“, който разгроми с 4:0 гостуващия „Олимпиакос“ в група F. Наставникът на баварците Хосеп Гуардиола обаче демонстрира свръхвзискателност след мача и каза: „Момчетата имат силен дух, но не бяха перфектни в игрово отношение, защото губеха топката често и с лекота.“

„Зенит“, който се беше класирал още в началото на месеца за 1/8-финалите, както „Манчестер Сити“ и „Реал“, пък си гарантира първото място в група Н след 2:0 над „Валенсия“ в Санкт Петербург. Досега единствено „Спартак“ от руските отбори бе печелил групата си в Лигата – през 1995/96. На 9 декември „Зенит“ гостува срещу „Гент“ и ще се опита да се изравни с московчани по още един показател – като спечели и шестте си двубоя в групата. Освен „Спартак“ пълен актив от точки в груповата фаза са събирали само „Реал“ (на два пъти), „Милан“, „Барселона“ и „Пари Сен Жермен“. С гола си срещу „Валенсия“ пък нападателят Артьом Дзюба стана първият руснак, който се е разписвал в 4 поредни мача в Шампионската лига. По три пъти бяха вкарвали Иля Цимбалар (сезон 1998/99) и Владимир Безчастних (2001/02).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране