08.03.2017 | 0:01
„Барселона“ готви 35 млн. евро на година за Меси
Аржентинецът е участвал в 42% от головете за тима този сезон

Ръководството на „Барселона“ ще предложи заплата от 35 млн. евро на година на звездата на тима Лионел Меси. 29-годишният аржентинец има договор до лятото на 2018 г., а в последните месеци основната тема е дали ще подпише нов. Според в. „Марка“ от „Барса“ вече са готови с офертата, като предложената сума е изчистена от данъци.

Ако приеме, Меси ще стане вторият най-скъпоплатен футболист в света. Лидер е сънародникът му Карлос Тевес, който подписа с китайския „Шанхай Шенхуа“ срещу от 37,05 млн. евро на година.

Именно интересът от Китай е причината „Барселона“ да предложи такъв договор на Меси. Според испанските медии китайски клубове са готови да му дадат 50 млн. евро. „Марка“ твърди, че Меси иска да остане в Барселона, тъй като близките му се чувстват добре в града. Според вестника единствената алтернатива пред него е да се върне в родния си град Росарио.

Междувременно също „Марка“ публикува интересна статистика, според която Меси е участвал в 42% от головете на Барселона във всички турнири през този сезон. Аржентинецът има 38 гола и 13 асистенции в 37 мача и далеч пред съотборниците си Луис Суарес и Неймар. Уругваецът е с 27 гола и 12 асистенции, а бразилецът има 12 гола и 16 асистенции.

Звездата на „Реал“ Кристиано Роналдо също е назад. Португалецът е вкарал 25 гола и е направил 8 асистенции в 31 мача през този сезон, т.е. – участвал е в 28% от головете на тима си. Най-близо до Меси е Единсон Кавани. Нападателят на ПСЖ има 34 гола в 33 мача във всички турнири.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране