07.08.2018 | 12:48
Бенчев давал пари за „черната каса“ на БСП

Аферата „Митьо Очите” прерасна в политически скандал

Аферата „Митьо Очите” прерасна в политически скандал и взаимни обвинения между ГЕРБ и БСП.

Общинският съветник на БСП Бенчо Бенчев, който беше арестуван заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул, в телефонно интервю днес не изключи в социалистическата партия действително да има черна каса.

Още вчера БСП обяви, че снема политическо доверие от Бенчев. Вчера и днес обаче от партията дадоха противоречива информация колко пари е налял бизнесменът в предизборните кампании на политическата формация. От десетки хиляди до.. 70 лв.

„Да, спонсорирал съм с пари. Много повече от това, което се говори. Щом не могат да кажат точно колко съм дал, значи има черна каса”, коментира Бенчев. От БСП сутринта признаха, че той е участвал и в президентската кампания на Румен Радев.

От ГЕРБ поискаха прокуратурата да разследва има ли черна каса в БСП. Социалистите пък отговориха, че Бенчев е уважаван човек в Бургас, в чийто дом по собствените му думи са гостували всички премиери и президенти. И попитаха гостувал ли е и Бойко Борисов.

„Това са лъжи и интриги, никога не са идвали при мен”, каза самият Бенчев. А междувременно премиерът Борисов също се включи по темата: „Има кой да си отговаря, в голяма партия винаги може и такива да се вкарат. Ако очаквате да нападна г-жа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е – веднага гоним, махаме и толкоз, защото местните организации винаги могат да направят някоя беля”.

А от БСП намекнаха в ефира на bTV, че охранителна фирма, свързана с Митьо Очите, е получавала поръчки за охрана на държавни структура в град, чийто кмет е от ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране