08.08.2018 | 17:39
Бенчо Бенчев вече е обвиняем

Прокуратурата повдига обвинение за това, че е помогнал на Митьо Очите да се укрие

Зам.-председателят на общинския съвет в Бургас вече е обвиняем. Прокуратурата повдигна обвинение срещу него за това, че е помогнал на издирвания Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, да се укрие.

Днес, 8 август, в Бургас е извършено редовно призоваване от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас на Бенчо Бенчев за явяването му пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност. Под надзора на Районна прокуратура Бургас се провежда разследване по досъдебно производство за това, че в периода от 2 август 2018 г. до 5 август 2018 г. в град Истанбул, Република Турция, е спомогнато на лице, извършило престъпление, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да е имало споразумение с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294 ал.І от НК, обявиха в прессъобщение от Апелативна прокуратура – Бургас.

За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5 г.

Разследването на делото се провежда от следователи при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас, под надзора на екип от прокурори при Районна прокуратура-Бургас. По случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия, изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Република Турция и Република Гърция, изискани са справки от ГКПП, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране