12.07.2018 | 22:01
Беновска е бронирана здраво в гърдите!

Смелите журналисти притискат политиците с остри въпроси и така ги карат да се почувстват неудобно, което ги обърква и в такъв момент могат да кажат нещо, което биха предпочели да премълчат.

Разбира се, има и други подходи – у нас се практикува с голям успех също СПА журналистиката и Pussycat журналистика (да не се бърка с copycat журналистиката, макар че имат допирни точки). В тези клонове на професията се разчита, че при екстремния комфорт, който се създава за съответния политик, той по невнимание може и гащите си да събуе, и майчиното си мляко да изпее.

Сега говорим обаче за журналистиката, която притиска и създава неудобство. От съобщение на Канал 3 си направихме извода, че известната журналистка Илиана Беновска така притиснала Валери Симеонов, че той пропищял от нея и заговорил за себе си в трето лице.

Ето как изглежда съобщението на Канал 3.

***

/Валери Симеонов за пореден път разсмя журналисти в кулоарите на парламента. При коментар относно внесените промени в закона за шума, той уверено ги обвини, че се катерят по масите в нощните заведения. Освен това, вицепремиерът направи забележка на Илиана Беновска, че го притеснява с бюста си.

Валери Симеонов: Никой не забранява заведенията за развлечения, каквито явно Вие обичате, никой няма да Ви попречи да отидете на дискотека, където искате, но тази дискотека трябва да отговаря и на сега действащите нормативни изисквания по отношение на обезшумяването. Вътре може да скачате, да куфеете, като ви гледам сигурно се качвате и по

масите. Каквото искате, това да правите.

Медия: За кого говорите, за мен ли?

Валери Симеонов: Да.

Илиана Беновска:* Вие качвате ли се по масите?

Валери Симеонов:* Не мислете и не говорете за другите по аналогия със себе си! Валери Симеонов не само, че няма да се качи и не се качва, Валери Симеонов няма да си сложи и джуки!

Илиана Беновска: *А вярно ли е, че Волен Сидеров Ви е направил политик?

Валери Симеонов: *Много Ви моля, престанете да ме тормозите, в момента ме натискате с бюста си. Не ми е удобно!

***

Ето това е настъпателната журналистика. На английски му викат hardtalk, демек – думи като чукове; уважение и съчувствие – нулево; презумпции във вид на изпепеляващи истини; въпроси като примка на шията. Беновска е бронирана здраво в гърдите!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране