02.09.2015 | 0:03
Бербатов преговаря с Астън Вила
Българинът излезе без пари на тима, след като договорът му с Монако изтече през юни и не беше подновен

Димитър Бербатов ще играе в Астън Вила. Българският нападател пристигна вчера в базата на бирмингамци в Бодимур Хийт, за да премине медицински изследвания и след това да подпише. Всичко се финализира късно снощи. Българинът излезе без пари на тима, след като договорът му с Монако изтече през юни и не беше подновен. Трансферният пазар в Англия затвори вчера, но Бербатов като свободен агент може да подпише дори утре.

Той ще бъде третият българин във Вила след Стилиян Петров, който дори стигна до капитанската лента, и Александър Тонев. Стенли е с голяма заслуга за трансфера, който връща приятеля му във Висшата лига на Англия. 34-годишният благоевградчанин игра в Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм, преди да премине в Монако.

В последните дни на трансферния прозорец нашенецът се спрягаше за трансфер и в новака в Премиършип Борнемут, както и в италианския Сампдория. Освен Бербатов Вила привлече и английския национал Джолиън Лескът от Уест Бромич.

В Англия пазарът затвори снощи. Медиите на Острова твърдяха, че Фулъм ще преотстъпи Николай Бодуров на друг отбор от Чемпиъншип (второто ниво на футбола в Англия). Миналия сезон българският защитник бе титуляр за „Котиджърс“, но сега игра пълни 90 минути само в първия мач за сезона. В момента Бодуров е на лагер с националния отбор в Правец.

Манчестър Юнайтед пък взе 19-годишния нападател Антони Мартриал от Монако за 50 млн. евро. Преди това „червените дяволи“ дадоха Анхел ди Мария на ПСЖ за 45 млн. паунда и  разрешиха в последната минута на испанския национален вратар Давид де Хеа да премине в Реал М. Трансферът обаче бе стопиран от Професионалната футболна лига на Испания (ЛФП), защото документите бяха забавени. От Реал обявиха, че англичаните са пуснали всички документи 2 минути, след като трансферният прозорец в вече е бил затворен.

В Испания подобриха рекорди по трансфери това лято. Отборите от Ла Лига отделиха 558,3 млн. евро за нови футболисти, като по този начин бе задминато постижението от 2007 г., когато бяха похарчени 541 млн. евро за нови играчи. В същото време отборите от Примера дивисион прибраха и добри суми, като изходящите трансфери възлизат общо на 401,2 млн. евро. Валенсия бе най-активен на пазара, като похарчи 137 млн. евро. Атлетико Мадрид вложи 126 млн., но си върна 120,5 млн. евро от продажбата на свои футболисти. Реал Мадрид е 3-ти с 88,9 млн., а шампионът Барселона осъществи само 2 трансфера. Каталунците обаче ще могат да картотекират турския халф Арда Туран и бразилеца Алейкс Видал едва през януари, когато пада забраната, наложена им от ФИФА.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране