22.07.2016 | 0:01
„Берое“ и „Левски“ отпаднаха от Лига Европа
"Сините" завършиха 1:1 с "Марибор" в София, а старозагорци загубиха с 0:1 от ХИК във Финландия

„Левски“ и „Берое“ приключиха своето участие в турнира Лига Европа още във II квалификационен кръг. „Сините“ завършиха 1:1 на ст. „Георги Аспарухов“ срещу „Марибор“ и словенците продължиха напред заради гола на чужд терен. Първият мач беше завършил 0:0.

Реваншът на „Герена“ започна обнадеждаващо за „сините“, които поведоха в 22-ата мин. чрез Франсис Нар. Преди и след гола пропуски направи Венцислав Христов, с което домакините пропуснаха да поведат с два гола. Вместо това „Марибор“ показа, че не се е стреснал от попадението и в 28-ата мин. само в рамките на една атака словенците пропуснаха чрез Таварес, а Миливое Новакович улучи напречната греда. Веднага след това бе отсъдена дузпа за гостите, но вратарят на „сините“ Боян Йоргачевич спаси удара на Новакович.

След почивката „Марибор“ се възползва от пропуск в защитата на домакините и Таварес изравни в 68-ата мин. До края на мача само влезлият като резерва за „Левски“ Хеан Деса създаде по-сериозно положение, но далечният му шут бе избит от вратаря Ясмин Ханданович.

Малко преди това и „Берое“ приключи участието си в Лига Европа, след като беше отстранен от финландския ХИК.Старозагорци загубиха реванша в Хелзинки с 0:1 и отпаднаха с общ резултат 1:2. Попадението на стадион „Сонера“ вкара японецът Антому Танака отблизо с глава в 23-ата мин. Добри положения да изравнят резултата и да докарат мача до продължения изпуснаха преди почивката Неманя Милисавлевич, Ерик Почански и Георги Божилов.

Третият български участник в Лига Европа – „Славия“, не успя да мине дори първи квалификационен кръг. В евротурнирите продължава единствено шампионът „Лудогорец“, който се класира за III квалификационна фаза в Шампионската лига.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране