24.05.2015 | 0:44
Без Бербатов „Монако“ спечели битката за третото място във Франция
"Монегаските" събраха 71 точки и изпревариха с две точки "Марсилия" и "Сент Етиен"

„Монако“ спечели трудна победа с 1:0 при гостуването на „Лориан“ и завърши на трето място в крайното класиране на Лига 1. Тимът от княжеството ще участва в квалификациите на Шампионската лига въпреки слабия старт на сезона.

„Монегаските“ събраха 71 точки и изпревариха с две точки „Марсилия“ и „Сент Етиен“, които също спечелиха мачовете си от последния 38-и кръг.  Димитър Бербатов за пореден път не попадна в стартовия състав на „Монако“. Българският национал дори не се появи като резерва и изгледа целия двубой от скамейката.

Гостите започнаха силно мача на „Стад дьо Мустоа“ и Бернардо Силва имаше възможност да открие резултата още в деветата минута, но пропусна.  Все пак той се реваншира в 20-ата минута, когато изведе зад защитата Яник Ферейра-Караско и белгиецът отбеляза оказалия се победен гол.

„Монако“ можеше да реши мача с втори гол, но пропусна доста възможности и трябваше да трепери до края. Гостите дори получиха право да изпълнят дузпа, която обаче беше пропусната от Антони Марсиал.

В същото време „Марсилия“ победи у дома „Бастиа“ с 3:0, а „Сент Етиен“ спечели с 2:1 срещу гостуващия „Гингам“. Двата отбора обаче ще трябва да се задоволят с участие в Лига Европа.

„Монако“ ще участва в квалификациите на Шампионската лига, а директно в групите влизат шампиона ПСЖ, който завърши сезона с 3:2 срещу „Реймс“, и подгласникът му „Лион“, който се наложи с 1:0 при визитата си на „Рен“.  „Евиан“, „Мец“ и „Ланс“ изпадат в Лига 2, а на тяхно място влизат „Троа“, „Аячо“ и „Анжер“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране