06.02.2018 | 15:52
Безсрамие! ДПС и Пеевски правят закон срещу неудобните им медии
С присъща липса на срам той посочва себе си като единствен носител на истината около грабежа на КТБ и сочи с пръст неудобните му медии като виновник, който в продължение на години развалял обществения му образ

Корпулентният депутат и жълтомедиен бос Делян Пеевски влиза в ролята на законодател, като заедно с подопечните му Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава К. внасят проектозанон срещу неудобните му медии. В специално обръщение Пеевски заявява, че със законопроекта ще се „преустановят спекулациите на определен кръг медии, финансирани основно от подсъдими лица или чуждестранни грантове, че в България медийната среда е непрозрачна“.

С присъща липса на срам Пеевски посочва себе си като единствен носител на истината около грабежа на КТБ и сочи с пръст неудобните му медии като виновник, който в продължение на години развалял обществения му образ. Пеевски говори и за прозрачна медийна среда, въпреки че е публична тайна влиянието, което упражнява върху голяма част от българските печатни издания, електронни медии и телевизии.

Представяме ви цялото изявление на Делян Пеевски, без редакторска намеса и коригиране на правописните грешки:

„Изявление От Делян Пеевски – народен представител в 44-тото Народно събрание от ПП „Движение за права и свободи“

Уважаеми Госпожи и Господа, днес, заедно с колегите ми Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева, внесохме за обсъждане в Народното събрание законопроект за изменение и допълнение на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения.

Внесеният законопроект ще отговори на общественото очакване за максимално прозрачна медийна среда, тъй като предвижда задължително оповестяване на действителната собственост и на непазарното финансиране на всички печатни и електронни медии, включително и на онлайн изданията, чиято роля за информираността на обществото все повече нараства.

Законопроектът ще преустанови и спекулациите на определен кръг медии, финансирани основно от подсъдими лица или чуждестранни грантове, че в България медийната среда е непрозрачна и че собствеността в медиите била неясна.

Същият кръг от медии, вече повече от десет години непрестанно генерира фалшиви новини за мен и издателския ми бизнес, с единствената цел да манипулира обществото чрез постоянното повтаряне на неистини. Независимо от тенденциозно изграждания ми през годините негативен образ, моята позиция винаги е била ясна и последователна – да разкривам манипулациите и лъжите, като изнасям цялата истина за авторите им и техните зависимости.

Истината за участниците в престъпната приватизация, ограбила националния капитал, истината за разграбването на активите, финансирани с парите на вложителите в КТБ, истината за кукловодите на българския преход, оплели държавата чрез икономически зависимости и медиини манипулации, които години наред си бяха присвоили ролята на обществен ментор и целенасочено заблуждаваха хората.

Именно тази позиция е в основата и на внесения законопроект. Обществото трябва да знае, кой кое е на медииния пазар и как се финансират медиите. Всеки трябва да може да прецени достоверността и независимостта на информацията и мненията, изразени в медиите, именно през призмата на прозрачната собственост и пазарното икономическо същестуване.

Защото не може някои медии да се самообявяват за „независими“, на каквито примери сме свидетели днес, когато крият действителния си собственик или се финансират непазарно и обслужват конюнктурните интереси на своите български или чуждестранни финансови благодетели. Хората, потребители на медиината информация, трябва да знаят това, а участниците на медийния пазар им го дължат“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране