10.11.2019 | 23:54
Безумията на правителството
И чуждите работници няма да се задържат в България, защото тук цените са европейски, а заплатите - африкански

Правителството подготвяло законодателни мерки за по-лек режим за наемане на работници от чужбина. Уж било за добро. Те, етнически българи щели да бъдат. Бизнесът обаче настоява за работници от Китай, Виетнам, Индия, Молдова и т.н. ЗА ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА.

Българският бизнес, спуснат с куфарчета с пари по време на прехода, и хора, които са безогледни и диви капиталисти, смятат, че работниците са роби. И трябва да получават заплащане, колкото да оцелеят. Иначе се разглезват. Ами, парвенюта такива, никой добър професионалист няма да ви работи за 600-700 лева. За тези пари наистина по-добре в къщи да си стои. И не че няма пари. Просто печалбите ги насочвате само и единствено за себе си.

В България има и добри бизнесмени. Аз познавам такива. Които например зимата, когато няма строителство, плащат на работниците си заплатата, въпреки, че не работят, за да ги запазят. Които се грижат за персонала си и им осигуряват социални придобивки. Те не се оплакват. Те знаят, че за да получат качествен продукт, трябва да дадат качествено заплащане. И не само – добри условия на труд, на почивка и ….уважение за труда. А не отношение като към роби в тръстиката!

Сега дивите родни капиталисти искат внос на евтина работна ръка. Без да се замислят, че и тези работници няма да издържат. Защото тук цените са европейски, заплатите – африкански.

Никой не се замисля да инвестира в БЪЛГАРИТЕ. В тяхното квалифициране, условия на труд и заплащане. Умишлено държат всички на минимума. Колко бизнесмени например дават стипендии на отлични студенти с условия да работят за тях. Колко пращат работниците си на квалификации? Колко показват дори минимално уважение към тези, които им изкарват парите.

Не липсата на работна ръка е причината. Причината сте вие, които от къра чрез политически или роднински протекции ви направиха собственици на фирми. Вие не знаете как се изкарва хляба и как се трупа капитал от работа. Вие презирате тези, които нямат властта да усвояват от обществени поръчки и договори с управляващите. И точно вие искате внос на евтини работници.

От Индия например. Ами тук има достатъчно индийци, мотивирайте ги да работят за вас, кой ви спира!?! Да не мислите, че като дойдат чужденци, ще са по-добри? Бързо ще ви разберат колко струвате. И ще ви работят толкова, колкото им плащате.

И всъщност това е план. За подмяна на българското население. В един момент тези хора ще станат новите малцинства и също ще предявят претенции към земята ни и държавата ни.

За етническите българи бих се съгласила….но! Но докъде стигна разследването за продажбата на българско гражданство? Да не се окаже, че имаме етнически българи в Заир?

Когато ни управляват безмозъчници, резултатът е, че всички бягат оттук. Никой не издържа на просперитета на гербавите!

Елена Гунчева

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране