20.06.2017 | 19:34
БФС: „ЦСКА-София“ е правоприемник на „Литекс“
Фенове на отбора пък тръгват на протест в Швейцария срещу "своеволията" на УЕФА

„От мен каквото зависи, съм го направил. „ЦСКА-София“ има право да обжалва пред CAS по бърза процедура, но знаете как е в съдилищата. Според УЕФА, това не е санкция, а е наредба. Всичко, което е зависело от мен и футболния съюз, е направено. Направил съм каквото може и в лични разговори, но това не е дало резултат, както виждате“, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов след днешното заседание на Изпълкома.

По-интересната част обаче бе във втората част на неговото изказване, в което той най-сетне каза, че „ЦСКА-София“ е правоприемник на „Литекс“, което досега нито един фактор от БФС не бе изрекъл в прав текст публично.

„ЦСКА-София“ при нас не е нов клуб, а правоприемник на „Литекс“. Всички отбори, които имаха желание да играят в Първа и Втора лига през миналия сезон, получиха лиценз. Те не са нов отбор, по българското право те са правоприемник на „Литекс“. За пред УЕФА са нов отбор, защото там се появява нов отбор с името „ЦСКА“. Ние не го приемаме за „Литекс“, ние го приемаме за ЦСКА, защото си е сменил името. По българското право е така – каза Михайлов. – Много мними специалисти и юристи, и по Фейсбук, се изказват, но БФС се оказа прав. И за баража „Левски“ – „Верея“. Аз съм президент на всички клубове. Помагам, с каквото мога“.

Междувременно на сайта на „ЦСКА-София“ се появи призив за тръгване на феновете към централата на УЕФА в Нион за протест срещу „своеволията“ на чиновниците там.

Ето и пълното съобщение:

„Ние, група привърженици на ЦСКА, организираме поход към Нион. Има осигурен транспорт с автобуси, а всеки желаещ може да се включи и с личния си автомобил. Нека да заявим на УЕФА на място какво мислим за скандалното изваждане на нашия клуб от жребия за Лига Европа в понеделник. Тръгването към Швейцария е утре (21 юни, сряда) в 14:00 часа. Сборният пункт е на паркинга на магазин „Метро“ на изхода на София в посока Калотина. Нашата кауза е справедлива! Всички трябва да разберат, че никой не може да се подиграва с нас!

Нека да покажем на самозабравилите се чиновниците в УЕФА, че няма да търпим своеволията им.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране