07.12.2016 | 22:21
Биха български студент в Полша, помислили го за мигрант
Инцидентът е станал на 3 декември в трамвай в северния полски град Бидгошч, младежът е подстрадал сериозно

Български студент е бил нападнат в Полша, помислили го за мигрант, потвърдиха от Министерството на външните работи. Инцидентът е станал на 3 декември в трамвай в северния полски град Бидгошч.
За случая разказва в сайта „Барикада“ публицистът и издател Боян Станиславски, който живее в Полша. Българинът пътувал в превозното средство, когато бил нападнат от няколко полски патриоти. Причината – местните решили, че той и група турски студенти са сирийски бежанци.

Станиславски разказва, че няколко спирки след като в трамвай се качват стденти от България и Турция, нахлуват група полски патриоти. Те започнали да крещят към студентите „мургави курви“, „ислямски парцали“ и „вървете си у вас“, след това патриотите започнали да ги удрят, ритат и блъскат срещу стените и седалките в трамвая. Две момичета се намесили, като започнали да викат на хулиганите да спрат, да правят снимки и да записват случващото се. Други пътници пък блокирали изходите от вагона. Ватманът спрял трамвая, затворил вратите и сигнализирал полицията.

Няма информация българският студент да е сериозно пострадал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране