05.10.2017 | 0:01
Бисери от пресконференцията на Бойко Борисов в Евксиноград
В един момент ще загубя контрол върху партията

Делян Добрев е професионалист, безспорен авторитет в града си, реакцията на партията е разбираема.

Тезата: „Ама и БСП са правили така“ не е от наша полза.

БСП много добре умеят да подбират добре подбрани изрази и спазват тактиката, че най-добрият начин да унищожиш един човек, е да си послужиш с добре подбрани истини за него.

Нахалството на кмета (на Хасково – бел. ред.), да не си отива заедно с Делян Добрев, не го разбирам… Това е негов морал, негово право.

В разговора ми с Делян Добрев усетих, че той иска да покаже именно такъв морал, подавайки своята оставка.

Ние 2009 г. дойдохме в управлението затова, че обещахме да няма хора в бордовете, да няма роднински назначения. Сега ще събера Изпълнителната комисия, днеска-утре, и, за да няма такива случаи, ще трябва единия или другия да изберат и да си отидат.

Моята сестра… искаше да стане директор на една общинска болница… тя до ден-днешен кълне Москов, но истинският виновник съм аз. Аз ги помолих (Столичния общински съвет – бел. ред.) да не я слагат.

Оставката на Дилян Добрев е един достоен акт, но това не означава, че приемаме вина, напротив.

В „Булгартрансгаз“ има подобно назначение. Жената на Ненков… (депутата от ГЕРБ Александър Ненков – бел. ред.) е обикновена служителка там, но да се прибере и да каже – или аз, или ти. Както направи Горанов, както направих аз и много други. Това ще бъде разпоредено към партията.

Президентът Радев може да ме държи отговорен, ако мой министър или аз сме говорили за него по начин, който уронва неговия престиж… Парламентът има свой живот… Ако тръгна със същия тон и същите аргументи за т.нар. беквокали… Нима г-жа Елена Йончева не му беше шеф на пресцентъра… тя в парламента громи ГЕРБ от сутрин до вечер. Той отговорен ли е?

Моето разбиране към президента е, че трябва да работиме в мир и синхрон. Ако избира друго, ще се защитаваме.

Аз му пожелавам и втори мандат, пожелавам България да е стабилна. И съм му го казвал в очите – не ме интересува, не съм се кандидатирал, не ме интересува тази институция като цел на партията. В очите съм го гледал и оттук му го казвам. Какви са тези приказки – ГЕРБ искали импийчмънт?

Добре, ГЕРБ пада, падал е много пъти. Ще дойде пак г-н Герджиков, ще дойде Орешарски точно за председателството, това ли ни предлагате?… И аз действително в един момент ще загубя контрол върху партията да се брани.

И тук моята партия се подвежда. Казват – и те така са правили. Да, но ние казахме, че ще правим друго. И когато капе действително живо месо от нас, от най-доброто, което имаме, партията се съпротивлява. Това е единственият начин и тя да оцелее, и хората да й вярват, убеден съм в това!

Цветанов върши прекрасна работа и проблемът на другите партии е, че нямат такъв. И той е нормално да си брани партията, структурите… Моят ангажимент е кабинетът да работи в синхрон с президента. В парламента се води война с партията на г-н Радев. И там няма как да им влияя, недейте… Моят съвет към него – не ги гледайте, не ги слушайте!

Неговата председателка на парламентарна група на г-н Радев Корнелия Нинова и неговият пресцентър в лицето на г-жа Йончева ме нападат по пет пъти на ден повече, отколкото него (в отговор на въпрос за нападките на Цветан Цветанов срещу държавния глава-бел. ред).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране