Зареждане

Напишете

ОБЩЕСТВО

Бивш секретар на МВР: Вървят залагания кога ще е другото отвличане

share

Правят се залагания кога ще е следващото отвличане. Това коментира пред бТВ бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов по повод действията на полицията около похищението на сина на Тони Златков – Адриан.  Бащата отказваше да работи с МВР, откакто се разбра, че става дума за отвличане. В миналото, преди да бъдат хванати „Наглите“, при всяко даване на откуп МВР опитваше неуспешно да хване извършителите. Вероятно заради това бащата е искал сам да си уреди въпроса, коментира Радулов, който бе един от зам.-министрите на вътрешното ведомство в периода 1997-1998 г. по време на управлението на Иван Костов

Според него отвличането показва криминална компетентност. Той посочи, че със сигурност похитителите са казали на бащата да не контактува с МВР, а фактът, че са използвали есемеси, значи, че е по-трудно да се проследи комуникацията.

Д-р Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП, заяви, че голяма част от „Наглите“ не получиха възмездие за отвличанията и би могло техни връзки да участват сега. Експертите се съгласиха, че по подобни престъпления трябва да се работи по горещи следи. Според Радулов, ако Адриан не е бил върнат, то едва ли щеше да бъде намерен въобще – все пак минаха 13 дни.

Стойчев изрази и тезата, че похитителите на Адриан може да са били част от приятелския му кръг. По думите му липсата на възмездие поощрява извършителите. „Дали е спонтанно възникнала група, или е била временно замразила дейността си, не знаем. Но може да прогнозираме, че престъпността с насилие ще продължи. Дали това не са радикализирани групи, които финансират друга дейност”, запита се Стойчев.

бутони към социални мрежи

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.